SADIK YALSIZUÇANLAR’I OKU-YORUM

  • 25.03.2015 00:00


Bolu Milli Eğitim Müdürlüğünün bir projesi olarak hayata geçen “Oku-Yorum Projesi” ilimizdeki öğrencilere okuma sevgisini aşılama amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün büyük gayretleriyle 2014-2015 eğitim öğretim yılı başında başlamıştı.

Bu projede, her ay Edebiyat ve Türkçe öğretmenlerinden oluşan komisyon tarafından belirlenen bir kitap, öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılıyor, bir iki hafta sonra kitap yazarı ile öğrencilerin buluşması sağlanıyor. Öğrenciler kitabın yazarını bir model şahsiyet olarak tanıma fırsatı bulurken, okudukları ile ilgili soruları yazara yöneltiyor, okuma sevgisi ve ilgisi üzerine yoğunlaşma sağlanıyor.

Proje başladığından bu yana proje etkinliklerine katılma fırsatı bulamamıştım. Daha önce de Sinan YAĞMUR gelmiş, başka programların çakışmasından dolayı gidememiştim. Yine proje kapsamında ünlü yazar Sadık YALSIZUÇANLAR ile 23 Mart 2014 Pazartesi günü Kültür Sitesinde öğrencilerle bir söyleşi gerçekleşti.

Üç hafta önceden yazarın eşsiz eserlerinden olan ve Sayın Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’nın öğrencilere okumalarını tavsiye ettiği “Vefa Apartmanı” isimli romanı öğrencilere dağıtılarak öğrenciler okumuş ve ellerinde yazara imzalatma heyecanı ile salona gelmişlerdi. Karşılama merasiminden sonra yazarın salona girişiyle öğrencilerin kendi aralarındaki konuşmaları aniden kesilivermiş, dikkatli gözlerle yazarı dinlemeye başlamışlardı.

Alkışlarla sahnedeki kürsüye çıkan Sadık YALSIZUÇANLAR, kısaca kendini tanıttı.

1962 tarihinde Malatya'da doğduğunu, yedi çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olduğunu söyleyerek başladı kendini anlatmaya... Hatay Dörtyol Deneme Lisesi'nden sonra Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne girdiğini, 1983 yılında mezun olduğunu,  1985 yılında Sivas Ulaş Lisesi'ne edebiyat öğretmeni olarak atandığını,  İki buçuk yıl burada, bir yıla yakın da Sivas Sabancı Lisesi'nde Türkçe ve edebiyat öğretmenliği yaptığını anlattı. 1987 yılında TRT İzmir Televizyonu'na yardımcı prodüktör olarak tayin edildiğini ve 2010 yılında TRT’den emekli olduğunu söyledi.

Yetmişin üzerinde basılmış kitabı olan yazarın; ceketi, kravatı, efendiliği, bilgeliği, tecrübesi, erdemliliği, saygısı ve davranışları ile örnek model şahsiyet olarak öğrencilerle buluşması son derece anlamlıydı… 

Sadık YALSIZUÇANLAR,  öğrencilerin okuduğu “Vefa Apartmanı” romanının hikâyesinin nasıl oluştuğunu anlattı. Romanda, Demokrat Parti döneminde Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Meclis Başkan Vekilliği, Devlet Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Bayındırlık Bakanlığı görevlerinde bulunanTevfik İleri’nin hayatının konu edildiğini belirtti. 27 Mayıs darbesi sonrası idam cezasının ömür boyu hapse çevrilen İleri’nin, kanserle son bulan hüzünlü yaşamının anlatıldığını, romanın aynı zamanda o dönemin tarihine de olay ve olgularıyla ayna tuttuğunu belirtti.        

Daha sonra öğrencileri kabul ederek, kitaplarını imzaladı. Çocuklarımızın medyadan sürekli olumsuz örnekleri görmektense, bu örnek ve model şahsiyetlerle tanışmasını ve etkileşimde bulunulmasını sağlayan, aynı zamanda kitap okuma sevgisini kazandıran bu tür etkinliklerin çoğalmasını can-ı gönülden destekliyorum. Bu etkinliklerde başta desteğini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürü Sayın İbrahim ÇAVUŞOĞLU’na, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın İdris KELEŞ’e, güzel bir ortam sağlayan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve organizasyonda görevli öğretmen arkadaşlarıma teşekkürler…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • mehmet
    mehmet
    8.05.2012 00:12

    Ne alaka butun avrupadaki isverenlerin cani yok ta sadece sizin mi caniniz var bence gayet yerinde olan uygulamalar turkiyede isverenler asiri derecede isciler sirtindan haksiz kazanc elde ediyorlar hakikaten artik isverenlerde yatarak para kazanamayacak onlarda birseyler uretme pesine dusecekler Bizim gibi yani ben nasil almanyada isci calistirip her seyini ödüyorsam vergi dairesinden korkup tek kurusuna kadar ödüyorsam trdekilerde yapacak artik afrika ulkerinde kaldi turkiyedeki sosyal kosullr

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız