Muhittin Erküçük

  • 26.01.2015 00:00

 

1982 yılında Bolu Merkez Endüstri Meslek Lisesine kayıt olduğumda tanıdığım ilk öğretmen Muhittin Bey idi… 3 yıl boyunca elektrikle ilgili dersler verdi bize. Son derece kibar, nazik, saygılı, erdemli, sakin, uysal, demokrat, ölçülü, sabırlı bir insandı ki anlatamam. Kendisi benim rol modelimdi. Yani ona çok imrenir, onun gibi olmak isterdim. Bizlerin okul, aile, geçim durumlarımızı sorar, ne durumda olduğumuzu öğrenmeye çalışırdı. Adeta bir baba gibi yaklaşırdı bize…

 

Muhittin Bey her zaman iyi niyetliydi. En sorunlu öğrencilere bile şefkatle yaklaşırdı. Sağlığına çok dikkat ederdi. Sporcu bir kişiydi. Bazen bizimle futbol oynardı kısa süreli de olsa. Yaşı 35’in üzerinde olmasına rağmen çok seri hareketleri vardı. Sigara, içki, kahvehane gibi alışkanlıkları hiç yoktu.

 

80’li yıllarda okulda görev yapan 30 kadar öğretmenin yüzde 90’ının arabası bile yoktu. Okul müdürümüz Sayın Hüseyin Göktaş Bey’in Volkswagen (tosbağa) aracı, Muhittin Bey’in Anadol’u, Azmi Kocaeli Beyin ise Murat’ı vardı… Bu araçlar bize Ferrari gibi görünürdü… Muhittin Bey’in aracının Spor Toto’dan çıktığını işitirdik…

 

1985 yılında meslek lisesini bitirdim. İlerleyen yıllarda hocam ile iletişimim hiç kesilmedi. Tatil zamanları hep karşılaşır sohbet ederdik. Bizleri her zaman överdi.

 

1995 yılında mezun olduğum liseye tayin oldum. 6-7 yıl kadar birlikte mesai de yaptık. Saygın duruşunu hiçbir zaman kaybetmedi.

 

Emekli olduktan sonra da kendisiyle görüşmeye devam ettim. Evlatları İstanbul’da çalıştıkları için senenin çoğunu İstanbul’da geçiriyordu. En son 2 ay kadar önce gördüğümde delikanlı gibiydi. Çok sağlıklı görmüştüm.

 

Allah rahmet eylesin. Kendisini çok severdim.

 

**

Bolu basınında (Bolu’nun Sesi) yer alan haberi aktarıyorum.    

 

Bolu’ya 1967 yılında atandıktan sonra uzun yıllar Bolu Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde teknik öğretmen ve Atölye Şefi olarak uzun yıllar görev yapan Muhittin Erküçük Hoca (70), ani geçirdiği bir rahatsızlık sonucu tedavi görmek için gittiği İstanbul’da hayatını kaybetti

Muhittin Erküçük Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

 

Vefat ilanı;

Emekli Öğretmen Gülsen Erküçük’ün eşi, Ahmet Erküçük ve Göknil Güler Erküçük'ün babaları, Vedat Güler ve Celile Erküçük'ün Kayınpederi, Erdem ve Yiğit'in dedeleri; Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü Atelyesi eski Şefi; Emekli Öğretmen Muhittin ERKÜÇÜK Hak’kın rahmetine kavuşmuştur.

Cenazesi yarın (25 Ocak Pazar günü) Siteler Camii'nde kılınacak öğle ve cenaze namazından sonra Çığırtkanlar Mezarlığı'nda defnedilecektir.

 

Ali Özdemir

www.aliozdemir.net

aozdemir53@hotmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız