2010 YAZ TRENDLERİ

  • 29.07.2010 00:00

Sevgili dostlar sizin için 2010 yaz trendlerini biraz araştırdım,bu sene bakın neler öne çıkıyor,

Pastel Oyun Zamanı 
Pek çok sezondur baskın olan koyu ve dumanlı trendin bir antitezi olarak, gözlerde vurgu için pastel renklerin kullanımı 2010 İlkbahar/Yaz için önemli akımlardan biri. Bu trendi; lavanta, bebek mavisi, nane yeşili, pembe ve beyaz renklerden oluşan bir palet kullanarak keşfetmiş olan Pat McGrath, “Bu sezonun belirleyicisi, yeni güçlü bir pastel rengin ortaya çıkışı olacaktır “diyor. Yoğun lavanta rengi farlar, mor göz kalemleri ile birlikte kullanılıyor ve koyu renk kirpiklerle güçlendiriliyor. Kaş çizgisini takip edecek ve yay biçiminde fırçalanan kirpiklere, koyu bebek mavisi far uygulanıyor. Bebek mavisi, nane yeşili, lavanta rengi ve pembe göz farlarının saç diplerine varıncaya kadar geniş bir şekilde uygulanmasıyla, pastel renkler, punka dönüşüyor. 

İhtişamlı Gözler 
Tek başına kirpikler bile makyajı oluşturabiliyor. İster kalın, ister ince uygulanmış olsun gözler, göz kaleminin değişmez cazibesiyle birleşince, mutlak çağdaş makyaj ifadesi ortaya çıkıyor. Göz boyunca uzanan kalın çekilmiş bir çizgi, özünde kadınsı olan bu görünümü sertleştiriyor. Tüm göz kapağı, yarım badem biçiminde siyaha boyanıyor. Göz kalemi, kirpiklerin dipleri boyunca göz içine doğru uygulanıyor ve daha sonra sadece üst kirpiklere siyah maskara sürülüyor. Göz çevresine, tamamına olmasa da siyah göz kalemi uyguluyor. Pat, “Çizgide her zaman bir boşluk bırakın, aksi halde kesintisiz bir siyah çizgi gözü kapatacaktır” önerisinde bulunuyor.

Etkileyici Dudaklar 
Son birkaç sezondur rujlar, makyaj dünyamıza etkileyici bir dönüş yapıyor. Ancak rujlar, hiç bu kadar baskın olmamıştı. Pat, “Rujun makyajda baskın olduğu anı, yeni ve modern olarak tanımlıyor”. Dudaklara koyu turuncu uygulandıktan sonra parlatıcıyla büyütülüyor. Plastik görünümlü turuncu neon dudaklar, nötr bir yüzde mükemmel bir dramatik vurgu yaratıyor. Opak kırmızı renkteki üst dudaklar ile aynı rengin şeffaf parlatıcısı, bilge masumiyet etkisi yaratacak şekilde, alt dudaklara uygulanıyor. Dudaklara, mat fuşya uygulayan Pat, “Kaşların rengini açtık ve dudakların daha da öne çıkmasını sağlamak için cildi duru bıraktık” diyor. Maskülen ve feminen karşıtlığını bir araya getirmek için dudaklara ise kırmızı renk uygulanıyor.

Sevgi ve Mutlulukla kalın


 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız