İÇ SAHA GALİBİYETLERİ BAŞLIYOR

  • 11.02.2013 00:00

Samsun maçını galibiyetle tamamlamak, iki konu açısından çok önemliydi.

Bunlardan ilki iç sahada bugüne kadar sadece 10 puan toplamamız ve ikincisi öne geçtiğimiz maçlarda bile bunu koruyamadan maçları beraberlikle veya mağlubiyetle bitirmemizdi.

Bunları aşmak, artık dış sahalarda olduğu gibi galibiyetler serimizi sürdürmemiz açısından gerekliydi.

Bu maçla artık bunlara başlıyoruz sanırım.

Geçen haftaki 2-1 lik Göztepe maçı ve alınan 3 puan ile bu maç 2-1 ve 3 puan ilk altıyı bırakmamak iyi geldi.

İki maç üst üste iç ve dış saha galibiyetleriyle bunu alışkanlık haline getirebiliriz.

Haftaya yine sahamızdaki Kartal maçından alınacak 3 puan bizi 36 puana taşır, daha sonra gideceğimiz Rize maçına çok emin gideriz.

Rize maçı bizim için rakibimiz olan takımdan sahasında alınacak 3 puan da olursa bence ilk iki konuşulur artık.

Ama haftaya Kartal maçı çok çok önemli hem iki maç sahamızda kazanmış oluruz, hem de üç maçlık galibiyet serisini yakalayıp takımın kendine güveni tamamen oturur.

Çünkü bu Samsun maçını göz önüne alarak yazarsak 2-0 yapmışız takım akıllı ve etkin oynuyor ama yenen bir gol ve zor geçen son yirmi dakika.

Bu kadar tecrübeli ve topu tutabilecek oyuncularımız varken bu kadar baskı yememiz, kalecimizin kurtarışları, rakibin onlarca korner kullanması ve sayılmayan golleri bizim iç sahada galip gelememe fobimizden kaynaklanıyor, yoksa son yirmi dakikanın başka bir izahı yok.

İlk yarıda bek bir şey yapamadık bir iki pozisyonumuz oldu.

Ama ikinci yarıdaki oyun ve 10 dakikada attığımız iki organize ve güzel goller ile bu maçın son yarım saatini başka goller bularak rahat bitirebilirdik.

Yenen o gol ve baskı bizim ilk devrede Samsun da yaptığımızı onlar da bize mi yapacak yoksa maç 2-2 bitecek ve sahamızda galip gelememe sendromunu yaşayacağız derken, maça eklenen artı 4 dakika iyice sinir yaptı.

Neyse ki maçı 2-1 lik galibiyet ve 3 puanla tamamlayıp 33 puanı yaptık.

Üstteki takımlarla olan 4-5 puan farkı artık pek sorun olmaz.

Tabii ki haftaya alınacak Kartal galibiyeti ve ardından gidilecek Rize maçından alınacak en az bir beraberlik bence bizi ilk iki adına çok avantajlı yapar.

Bunu başaracak teknik ekip ve oyuncu kadromuza güvenelim.

İç sahada puan kayıpları yapmazsak zaten dış sahalarda bu güne kadar topladığımız 20 puan bizim tam bir deplasman takımı olduğumuzun örneği, bize kendi evimizde puan vermeme durumuna 1461-Samsun maçlarını örnek alarak devam edelim.

Ama son yirmi dakikalardaki baskıyı görmeden tamamlamak kaydıyla.

Biz bu ligden çıkacağız, haftaya Kartal maçında yine koltukları dolduralım, takımı destekleyelim ve mutlu sona ulaşalım.

İyi haftalar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız