İNSANIN YARADILIŞ GAYESİ

  • 17.06.2011 00:00

               Yüce Allah, insanoğlunu dünya sahnesine bir gaye için yoktan var etmiştir.

 Bu gaye, Allah’a teslim olup ona itaat ederek hayat sürmektir. Cenabı Hak, tüm dünya insanlığını kendine teslim olmaya davet etmiştir. Bu davete” La ilahe illallah Muhammed ün resülüllah” diyerek icabet gösteren insanlara Allah, Müslüman adını vermiştir. Diğerlerine ise gayri müslim.    

               Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim de insanların yaratılış gayesi hususunda şöyle buyurmuştur.”Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.”zariyat /56.  Dünya sahnesinde insanların yaşıyor olmasının bir nedeni vardır, o da Allah’a kuluktur. Allah’a kulluk ise, hakka ittiba, batıldan ictinab etmektir.    

               Allah’a kulluk Allahın isteklerini yerine getirmek, hoşlanmadıklarından kaçınmaktır Bunun için Müslüman olarak bizler, Allah’ın emirlerini ve yasak ettiklerini bilmeliyiz. Allah’ın bizlere bahşettiği İslam ve imanı, söz ve fiillerle yaşantı haline getirmeliyiz. Bu hususta Peygamber efendimizin hayatını örnek alarak onun ümmeti olarak neler yapmamız gerektiğini tespit edip,. Yaratanımıza karşı görevlerimizi usulüne uygun olarak yerine getirmeliyiz                 

                Alla’a itaatin olduğu yerde huzur, güven ve mutluluk hâkimdir. Ancak. Müslüman ,Yüce Mevla’nın emirlerini yerine getireceği zaman, şeytan  Müslüman’ı yapacağı hayırlı işlerden caydırabilir Bundan dolayı. Dikkatli olmak zorundayız. Dışarıdan gelen her türlü hayra vesile olmayan duygu ve hislerin arka planında şeytan mevcuttur Bu yönüyle nerede gurur, kibir, insanları hor hakir görme var ise orada şeytan vardır. Şeytanın amacı, müslümanları Yaratandan uzaklaştırmak, dünya ve ahire tini zindan etmektir. Bunları sağlayabilmek için olanca gücüyle Müslüman’a yüklenir. Kendisine faydası olmayan işlerle meşgul eder.     

                Yaratılış gayemize göre yaşamayı engellemeye çalışan şeytanın şerrinden kedimizi korumak için, her işimize besmele ile başlamaya özen göstermeliyiz. Vaktin kıymetini bilerek hakkını vermeliyiz. Allah’ın isteklerini yerine getirme adına, bu günün işini yarına bırakmadan zamanında yapmalıyız. Boş zamanlarımızı okuyarak, araştırarak, geçirmeye. önem vermeliyiz. Bilmeliyiz ki, üzerinde yaşadığımız bu alemde bizler misafiriz.Bu misafliğin ne zaman ve nerede sona ereğeceği belli değildir. Bunun için temkinli ve tedbirli olmalıyız. Kimseye muhtaç olmayacak şekilde dünya için çalışırken ahiret hazırlığını da yapmayı ihmal etmemeliyiz.     

Bolu Vaizi              

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız