ANADİLDE EĞİTİM TÜRKÇEDİR

Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet verdikten sonra, Kan Uykusu belgeseli ile ses getiren Genel Başkan Osman Pamukoğlu’ nun Hak ve Eşitlik Partisindeyiz.

ANADİLDE EĞİTİM TÜRKÇEDİR
28.05.2011 - 00:05

 NERMİN KAYA-   Habib Beyin hayatında ilk kez basın açıklaması yapmanın heyecanıyla konuştuğu, eğlenceli, bir o kadar da idealı bir röportaj yaptık.  

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Habib Arslan, evli, iki çocuk babasıyım. SSK emeklisiyim. Emekli olduktan sonra yukarı çarşıda esnaflık yapıyorum. İlkokul mezunuyum. Uzun yıllar tır şoförlüğü yaptım.

Sporla aranız nasıl?

Futbol merakım var. Deplasmanlar da Bolu Spor peşinde çok dolaştım. Yaptığım herhangi bir spor yok.

Bolu Sporlusunuz anladığım kadarıyla. Peki, süper ligde tuttuğunuz bir takım var mı?

Bolu Sporluyum, onun dışında tuttuğum bir takım yok. Siyaset daha ağır geldiği için spora çok zaman ayıramadım.

Eşiniz sizi nasıl tanımlar?

Yalanı, yanlışı sevmez, evine bağlı, mütevazi bir kişi olarak tanımlar.

Boş zamanlarınızı nasıl değerlendirirsiniz?

Boş zamanım çok yok zaten, genelde dükkân da zaman geçiririm.  Kahve, kumar alışkanlığım yoktur. Evden işe, işten eve giderim.

En büyük hayaliniz nedir?

En büyük hayalimiz Hak ve Eşitlik Partisinin iktidar olması.

 

Siyasete gelirsek…

HEPAR’ ın Türkiye için projeleri nelerdir?

Birincisi toprak reformu yapmak. Tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırmak. İkincisi de idamı geri getirmek. Zaten u ikisi olmazsa Türkiye düzelmez. Üçüncü olarak da yerli otomobil üretmek. Yerli sanayi güçlendirilecek.

İdam dediniz bu konuya biraz değinmek istiyorum.

İdam zaten vardı. İdam bu APO denilen eşkiyanın başını kurtarmak için kaldırıldı. Bu idam yasasını biz geri getireceğiz. Terör örgütü elebaşlarına ve yöneticilerine idam cezası iktidarımızda geri getirilecek.

Genel Başkan Osman Pamukoğlu eski bir asker. Alanda ki sorunları en iyi bilenlerden biri. HEPAR iktidara gelirse PKK sorununu nasıl çözecek?

PKK sorunu siyasilerin kendi çıkarları için kullandığı bir sorundur. HEPAR iktidarında terör için farklı bir birim kurulacak. 20 bin kişilik bir eşkıya takip timi oluşturulacak. Bu timde çok pahalı malzemeler kullanılmayacak. Siz oraya bir milyon kişi giderseniz, bir milyon hedef olursunuz. Bizim genel başkanımızın, kendi yaşadığı mücadelelerden de ders çıkararak oluşturduğu bir projemiz var. Terörle mücadele eşkıya ya denk bir mücadele ile olur. Bunun birde arkasında siyasi bir irade olmalıdır. Alanda eşkıya yı bitirirsiniz ama siyasilerin de bunu desteklemesi gerekir.

Anadil de eğitim taleplerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Anadil de eğitim Türkçedir. Bunu istemeyen, beğenmeyenler siyaset yapmasınlar. İnsanlar kendi gelenek ve öflerine göre yaşamakta serbesttirler elbette. Ancak Bu ülke Türkiye Cumhuriyeti devleti adını taşır ve resmi dili Türkçedir.  

Peki, özerklik talepleri doğrultusunda bir referandumla buna karar verilebileceği doğrultusunda söylemler var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Kesinlikle biz referanduma karşıyız o bölgede. Çünkü orada bu sorunun bitmesini istemeyen feodal bir yapı var ve bir referandum yapılması durumunda oradaki halkın özgürce isteyerek karar verdikleri bir sonuç çıkmaz ortaya. Ayrıca biz binlerce yıldır kardeş olarak yaşıyoruz. Kız aldık, kız verdik. Bunu ayırmak mümkün mü? Kimi kimden ayıracaksınız. Kürt halkı da bu ülkeden ayrılmak istemiyor. Onlar üzerlerinden eşkiyanın baskısını kaldırdığımızda en çok bizim iktidarımızı sevecekler.

Bolu…

Bolu’nun en beğendiğiniz yanı nedir?

Bolu yaşanılacak bir şehir. Suyu, havası, doğası her şeyiyle tam yaşanılacak bir yer. Ben bütün dünyayı gezdi. Asya, Avrupa, Rusya, Çin e kadar gittim. En güzel memleket bizim memleketimiz.

Bolu’nun en büyük problemi nedir sizce?

İşsizlik en önemli problemdir.

En büyük sorun işsizlik dediniz. Peki, Bolu için projeleriniz nedir?

Köylerde ki okullar yeniden açılacak. Köyde veteriner, ziraat mühendisi olacak. Ziraat mühendisine toprak vereceğiz. Mühendis hem topraktan geçimini sağlayacak, hem de halka öğretecek. İşlenmedik bir metre toprak kalmayacak, hayvansız yayla olmayacak. Hayvancılık ve tarım yeniden yapılandırılacak. 

İkincisi yöresel ürünler fabrikası kuracağız. Bolu işsizlik yüzünden çok fazla göç veriyor. Göç verme olayı kalkacak. İnsanlar işinden çıksın evine gitsin.

İnsanlar Habib Arslan’a neden oy vermeliler?

Çalışkan, dürüst, yürekli bir Bolu evladıyım. Bu yüzden bana oy vermeliler. 

13 Haziran sabahı Milletvekili olarak uyandınız...

 İnsanlarımızın çok fazla sorunu var. Onları dinliyoruz. Eğer vekil olursak bu sorunları çözmek için her şeyi yapacağız.

Örneğin kendi tohumumuzu üreteceğiz.  1980 li yıllarda Bolu’da Yeniçağ da depolar vardı. Patates tohumu üretilirdi. Tüm Türkiye ye buradan patates tohumu dağıtılırdı. Şimdi bunları yabancı ülkelerden alıyoruz. Şimdi AKP hayaldi gerçek oldu diyor. Ama bakarsanız eskiden kendi tohumumuzu kendimiz üretirdik, bunlar AKP iktidarına kadar gerçekti, şimdi hayal oldu.

Biz diğer düzen partilerinden farklıyız. Onlar geçmişte iktidar, bugün muhalefet ya da bugün iktidar, geçmişte muhalefet olan partilerdir. Biz yeniden mücadeleyi başlatacağız.


Editör: E. Candan