GENEL BAŞKANIMIZ AYRILMAK ZORUNDA BIRAKILDI

Çalıştığı Fabrikadan izin alarak bizimle görüşmeye gelen  Has Parti Milletvekili Adayı Fatma Çakır ile çıktığı zorlu süreci konuştuk .

GENEL BAŞKANIMIZ AYRILMAK ZORUNDA BIRAKILDI
19.05.2011 - 00:01

 

Çalıştığı Fabrikadan izin alarak bizimle görüşmeye gelen  Has Parti Milletvekili Adayı Fatma Çakır ile çıktığı zorlu süreci konuştuk .

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1978, Düzce, Dipsizgöl doğumluyum. Daha önce bir evlilik yaptım, 2007 de ayrıldım. Bu evliliğimden bir oğlum var. Şu an oğlum ve ailemle beraber yaşıyorum. 2003 yılında Bolu’ya yerleştim. Halen bir kablo firmasında çalışmaktayım.

Keşke yapsaydım dediğiniz bir şey var mı?

Keşke siyasete daha önce başlasaydım. Yerimde kalmasaydım, çünkü ülkemizin durumu belli. Hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Her birimizin taşın altına elini koyması gerekiyor. Ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutları görüyoruz.

Hayatta en çok kıymet verdiğiniz şey nedir?

Ailem, sağlığım ve inançlarım. İnançlarım benim için çok önemlidir.

En büyük korkunuz nedir?

İmansız ve vatansız ölmek en büyük korkumdur.

Burcunuz nedir? Özelliklerini taşıyor musunuz?

Kova burcuyum. Burcumun özelliklerini taşıdığımı söylerler. Kova burcu özgürlüğüne çok düşkündür. Dar kalıplara sığdırılamazlar.

Sporla aranız nasıl? Uğraştığınız bir spor var mı?

Maalesef spor yapamıyorum. Basketbol izlemeyi çok seviyorum. Hiç potaya top atmayı başaramadığım için, atanları çok kıskanıyorum.

Ulaşamadığınız birine ulaşma şansı yakaladınız. Bu kişi kim olurdu? Ona ne söylerdiniz?

Başbakan olmasını isterdim. Çünkü ona söyleyecek çok şeyimiz var. Bu halk ona çok güvendi. Bizlere hakkımızı helal ettirebilecek mi onu sorardım. Soracağım bir sürü şey olurdu aslında ama ilk olarak bize nasıl hakkımızı helal ettirecek onu sorardım. Hatta rüyamda bile görmüştüm. Bu kadar söylenenler doğrumu, sana hakkımı helal etmiyorum, demiştim.

Oğlunuza sorsak sizi nasıl tanımlar?

Her halde beni çok sevdiğini söyler sadece. Çünkü benimle beraber yaşıyor, bensiz yapamaz. Gerçi şu aralar sorsanız ilgisizliğimden şikâyet eder, çünkü çalışmalar dolayısıyla pek vakit ayıramıyorum.

Siyasete gelirsek…

 Siyasete nasıl başladınız?

Az önce de belirttiğim gibi daha erken başlasaydım keşke, hep ülke gündemiyle ilgiliydim zaten. Her duyduğum şey beni derinden üzerdi. Ben ne yapabilirim sorusunu sordum kendime. Bu sırada Gazze olayları sırasındaki söylemleriyle Numan Kurtulmuş Bey dikkatimi çekti. Sonra partiye geldim. Bu şekilde başladım. Allah razı olsun hepsinden, bana destek verenlerden. Abdullah uzun, Hamza ağabeyden üyelerimizden, beni layık gördüler bu göreve.

Neden HAS Parti?

Numan Beyi Saadet Partisi genel başkanı olduğu sıralarda takip etmeye başlamıştım zaten. Söylemleri beni çok etkiledi. Kendisi çok beğendiğim bir lider. Zaten yüzünde nur var. Biz ona çok güvendik. Ayrıca zaten yüreğimde hep bir milliyetçilik duygusu da vardı. Bu yüzden HAS Partideyim.

Peki, belki takip etmişsinizdir. Saadet Partisi 1. Sıra adayı Hayrettin Aytar ile yaptığımız röportajda onlar kendilerini halka izah edemeyecekler gibi bir söylem kullandı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Tamamen yanlış bir söylem. Biz genel başkanımıza çok inanıyoruz. Numan Bey zaten söylemleriyle kendini izah ediyor. Ayrıca genel başkanımız ayrılmak zorunda bırakıldı.

 Kadınlar maalesef siyasetin içinde çok yer alamıyor. Bu kulvarda erkeklerle yarışmak dezavantaj mıdır? Kadın seçmenlerden destek alabilecek misiniz?

Kesinlikle zor. Aslında herkes biliyor. Maalesef hala bu sorunu yaşıyoruz. Kadın seçmenlere gelince Numan beyi takip etsinler. Onun söylemlerini dinlerlerse eminim ki bize destek vereceklerdir.

Elinizde sihirli bir değnek olsa Türkiye siyasetinde neyi düzeltmek istersiniz?

Öncelikle partimizin iktidar olmasını isterdim. Bizim iktidarımızda bütün yanlışlar düzelecek. Çünkü bizim hedefimiz, odağımız insan.

Biliyorsunuz türban konusu  ülkemizde hala bir çözüme kavuşmadı. Geçenlerde de Bolu’da bir bayan doktorun türbanı nedeniyle görevden alındığı gündeme geldi. Siz milletvekili olduğunuzda türban ile meclise girebileceğinizi düşünüyor musunuz?

Ben Merve Kavakçı olayını ağlayarak izlemiştim. Yasal bir engel yok bizce. O zaman ben çok büyük ses getireceğini düşünüyorum. Benimle birlikte bir sürü arkadaşımda gelecektir. Artık bu saygısızlığı da yapmazlar herhalde. Bayan doktor konusuna gelince eğer türbanı nedeniyle görevinden alındıysa, sadece o kadarını bile kınıyoruz. Ama henüz o konu tam olarak açığa kavuşmadı. O yüzden konuşmak çok doğru değil.

Bolu…

Bolu da en sevdiğiniz şey nedir?

Bolunun insanı çok çalışkan, bu özelliğini çok seviyorum. Ayrıca doğası, yeşilliği bambaşka bir şehir. Bolu yu çok seviyorum gerçekten.

Sizce Bolu’nun en önemli problemi nedir?

İstihdam eksikliği en büyük sorunumuzdur. Ev hanımlarının el becerilerinin sergilenebileceği iş yerleri açılması gerekiyor. Bununla ilgili bizim dost eli diye bir projemiz var. İnşallah görev verildiği takdirde, özellikle bayanlarımızın bu konudaki mağduriyetleri giderilecek.

İnsanlar size neden oy vermeli?

Ben kendime çok inanıyorum. Söylediklerimiz boş vaatler değil, hepsi gerçekleşebilecek projelerdir. Bu nedenle ben partime, Numan Beye ve kendime çok güveniyorum ve inanıyorum. İnsanların da bizlere güvenmesini, inanmasını istiyorum. 


Editör: E. Candan