Ülke tarihinde önemli bir yeri olan Demokrat partideyiz. Parti ka"> Ülke tarihinde önemli bir yeri olan Demokrat partideyiz. Parti ka" /> Ülke tarihinde önemli bir yeri olan Demokrat partideyiz. Parti ka">

HER EVDE BİR DPLİ VAR

Ülke tarihinde önemli bir yeri olan Demokrat partideyiz. Parti kapısından girdiğimde nostalji tüneline girdiğimi hissettim. O dönemde sadece iki parti olması nedeniyle, Türkiye’ nin büyük bir çoğunluğunun evinde kır at bayrakları vardı.

HER EVDE BİR DPLİ VAR
12.05.2011 - 23:01

Ülke tarihinde önemli bir yeri olan Demokrat partideyiz. Parti kapısından girdiğimde nostalji tüneline girdiğimi hissettim. O dönemde sadece iki parti olması nedeniyle, Türkiye’ nin büyük bir çoğunluğunun evinde kır at bayrakları vardı. Celal Bayar, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Tansu Çiller gibi ülke tarihinde çok önemli yer işgal etmiş genel başkanların partisin de bu seçimde durum nedir? Gelenekten, geleceğe Demokrat Parti il başkanı Cevat Yılmaz ve 1.sıra milletvekili adayı İsmail Necdet Arafat röportajı…

 Cevat Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1950 Bolu doğumluyum. İlk, orta ve lise tahsilimi Bolu da tamamladım. 1972 yılı teknik üniversite, makine mühendisliği mezunuyum. O zamanlar Gazi üniversitesi olan şimdiki İzzet Baysal Üniversitesinde Öğretim görevlisi olarak çalıştım. ORÜS, Orman Bölge Müdürlüğü ve Bilgehan Holding gibi kurumlarda çalıştım. Halen Abant Yapı Denetim Bölgesinde Makine Mühendisi olarak çalışıyorum. Evli, 3 çocuk babasıyım. 1991 yılından bu yana 5 kez il başkanlığı yaptım.

Aday belirleme süreciniz nasıl gelişti? Adaylarınız hakkında kısa bir bilgi alabilir miyiz?

(Cevat Yılmaz)

 7 aday adayı içerisinden genel merkezce 1. Sıraya İsmail Necdet Arafat getirildi. 2.sıraya Suat Hayrı Sapmaz, 3.sırada ise Hayrettin Ulu getirildi.

1.sıra adayımız İsmail Bey, inşaat yüksek teknikeridir. Uzun yıllar bayındırlık il müdürlüğü görevi yapmış, daha sonra ticari hayata girmiş ve emekli olmuştur. Bolu Mengen ilçesinde doğmuştur.

 2.sıra adayımız Suat Bey veteriner hekimdir. Ticaret yapmakta olup, Bolu, Göynük ve İzmir de işyerleri mevcuttur. 1975 doğumlu, genç, dinamik bir arkadaşımızdır. Evli, iki erkek, bir kız çocuk babasıdır. 

3.sıra adayımız Hayrettin Bey ise 1944 Mudurnu doğumludur. Daha önceki Mudurnu ilçe başkanımızdır. Uzun yıllar Kızılay yönetim kurulu başkanlığı yapmış olan adayımız şu an ticaret sanayi odasına kayıtlı esnaftır.

Cumhuriyet tarihinde çok partili hayata geçiş partinizin kurulmasıyla gerçekleşmişti. Gelenekten geleceğe taşınan bir parti olarak, kır at geleneğiniz hala devam ediyor mu?

(Cevat Yılmaz)

Kır at geleneği hala devam ediyor. Partimiz milliyetçi, muhafazakâr, Kuran’ına, ezanına, vatan birliğine sahip yegâne parti olup, seçimlerdeki ilk sloganımız “vatan bir bütündür, bölünemez” dir. Şu an da üzülerek ve ibretle seyrediyoruz ki Sayın Tayyip Erdoğan ve yandaşları federasyon kurmak suretiyle ülkeyi bölme noktasına getirmişlerdir. İktidarın açılım projelerinde, başkanlık sistemi kılıfı altında eyaletlere ayırarak Amerikan haritalarında Kürdistan devleti olarak gösterilen sınırları resmiyete geçirme pazarlığı içerinde olduğu anlaşılmaktadır. Bölücü başı ile gizli pazarlık yürüttüğünü itiraf eden iktidardan, milletimiz huzurunda Demokrat Parti olarak hesap soracağız.

Demokrat Partinin güneydoğu projeleri nelerdir?

(Cevat Yılmaz)

Güney doğu ile ilgili partimizin açılımları, özel sektörün gidemediği ücra köşelere devlet yatırım yapacaktır. Gözbebeğimiz olan evlatlarımızı öldürtmeyeceğiz ve vatanımızı kesinlikle böldürtmeyeceğiz. Ayrıca şehit ailelerine çifte maaş vereceğiz. Kaynaklarımızı milli ekonomi modelimizde açık seçik anlattık.

İsmail Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1957 Bolu Mengen doğumluyum. Düzce İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra, Düzce Meslek Yüksek Okulundan mezun oldum.  2 sene Düzce Belediyesi fen işlerinde çalıştım. 1978-1980 yılları arasında Adalet Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı, ardından 1996-1999 yılları arasında da Doğru Yol Partisi İl Başkanlığı görevlerinde bulundum.

Sporla aranız nasıl? Uğraştığınız bir spor var mı?

(İsmail Necdet Arafat)

Sporu çok severim. Vakit buldukça masa tenisi ve kort tenisi oynuyorum. Aynı zamanda Galatasaray taraftarıyım.

Merhum genel başkan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes AKP’den aday adayı oldu. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

(Cevat Yılmaz)

İşe yarasaydı biz partimizde devam etmesini sağlardık. Babasının mirasına, ilkelerine sahip çıkamadı.

(İsmail Necdet Arafat)

Aslında onu da anlamak gerekiyor. Babası senelerce suçlanan, idam edilen bir insanın psikolojisini de anlamamız lazım.  

Türkiye Tarihine damgasını vuran bir partiniz var. Sizde uzun zamandır siyasetin içerisindesiniz. Şimdiki siyasiler hakkında neler düşünüyorsunuz?

Ben çok kısa bir süre önce eski genel başkan Tansu Çiller ile görüşme şansı yakaladım. Bizzat kendisine DP’nin zayıflamasının sebebini sorduğumda, Demirel’in Özal ile benim (Tansu Çiller) Mesut Yılmaz ile olan çekişmelerimiz yıprattı dedi. Şu an ki siyasete baktığımızda da aynı şeyler tekrarlanıyor. AKP, CHP, MHP genel başkanları da aynı yolu izliyorlar. Akıbetleri eski siyasetçiler gibi olacak.

Milletvekili çıkarabileceğinizi düşünüyor musunuz?

(İsmail Necdet Arafat)

Elbette düşünüyoruz. Zira %80 hanenin her birinde mutlak suretle bir DP’li var, bunu biliyoruz.

Kendinize rakip gördüğünüz bir aday var mı?

( İsmail Necdet Arafat)

Hepsi çok güzel, yetenekli insanlar.   Ancak genel başkan seçimleriyle aday olan kişilerin Bolu’ya yararı olamayacağını düşünüyorum. Çünkü Bolu halkına değil genel başkanlarına minnet duyacaklardır.

Sizce Bolu’nun en önemli sorunu nedir? Ne yapılmalı?

(Cevat Yılmaz)

Bolu’nun en büyük sorunu işsizliktir. Zira bu iktidar tarafından işsizliği giderici hiçbir şey yapılmamıştır. Diğer bir sorun da yollardır. İktidar yan yolları yaptığından bahsediyor, bu yolların istimlâk ı partimiz tarafından yapılmış olup, bu iktidar tarafından tamiratı bile yapılamamıştır.  Öncelikle işsizlik çözülmelidir.  Bizim iktidarımızda vergisiz bir Türkiye projesi var. 100 bin TL’nin altında geliri olmayan vatandaştan vergi almayacağız.

İnsanlar size neden oy vermeliler?

(İsmail Necdet Arafat)

İnsanların demokrasi ile yönetilmesinin gerekliğine inanıyorum. Çünkü diktatörlükler, tek adam yönetimleri ülkeleri felakete sürükleyen ve kendilerine de zarar veren, insanın tabiatına uygun olmayan yönetim şeklidir. Kuvvetin hakim olduğu, kuvvetin hakkın önüne geçtiği yönetimlerle insanlık yönetilemez. Bu düşüncelerimi karşılayan parti Demokrat Parti olduğu için buradayım ve insanlar bize bu yüzden oy vermeliler.

 Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Dünya da hürriyetler özgürlükler ve demokrasi yükselen değerler ve insanların en kamil noktasına doğru giderken DP olarak yükselen bir değer olarak yerini alacaktır. Geleceğin en güçlü partisi olacağımıza inanıyorum. Çünkü kuvvet ihtiyarladıkça zayıflar, fikirler ve hürriyetler giderek kuvvetlenir.


Editör: E. Candan