DUMANSIZ KAMPÜSE TAM DESTEK

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri, ‘Dumansız Kampüs’ projesine verdiği destekten dolayı AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun’u ziyaret etti. 

DUMANSIZ KAMPÜSE TAM DESTEK
7.04.2011 - 16:25

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde ‘Dumansız Kampüs’ projesini yürüten Kadir Duran ve Aydın Gülen isimli öğrenciler, proje ve yapılan çalışmalar hakkında Rektör Coşkun’a bilgi verdi. Öğrenci Konseyi Üyesi Aydın Gülen, projenin özellikle genç neslin sigaradan uzak durmasını hedeflediğini belirterek, “Üniversitelerimizde sigara alışkanlığı olan arkadaşlarımızın bu bağımlılıktan vazgeçmeleri, içmeyen arkadaşlarımızın da hiç başlamamaları için ‘Dumansız Kampüs’ projesini kendi üniversitemizde yürütüyoruz. Bugüne kadar farklı çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızda Rektörümüz Sayın Hayri Coşkun bize her zaman yardımcı oldu. Kendisine bir kere daha teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Tüm ülke çapında yürütülen kampanyaya ilk olarak üniversitemizden başladık. İlerleyen zamanlarda Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçerek lise ve ilköğretim okullarında da çalışmalar yapacağız. Kampüsümüze ve şehir merkezine stantlar kuracağız. Amacımız Türk gençliğini bu kötü alışkanlıktan uzak tutarak, ülkenin geleceği olan gençlerin her anlamda sağlıklı olmasını sağlamak” dedi.

 

Yürütülen projenin çok anlamlı olduğunu belirten Rektör Coşkun ise, “Hayatımda sadece askerdeyken bir iki tane sigara içmiştim. Hiç hoşuma gitmemişti. Onun dışında sigaradan her zaman uzak durdum. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin de bu kötü alışkanlıktan uzak durmaları gerek. Sigaranın zararlarını günümüzde herkes biliyor. Tütünü haşerelerden korumak için içine farklı farklı kimyasal ve kanserojen maddeler konuluyor. Umarım bu alışkanlığı olan öğrencilerimiz biran önce sigarayı bırakırlar. Sağlıklı nesiller ülkemizin yarınları için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

 

 

Rektör Coşkun daha sonra ‘Dumansız Kampüs Sözleşmesi’ni imzaladı. Öğrenci Konseyi üyesi Aydın Gülen ve Kadir Duran, Rektör Coşkun’a projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

 

Teşekkür belgesinin verilmesinin ardından kendisi de hekim olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen, sigaranın nasıl bağımlılığa dönüştüğünü basın mensuplarına anlattı. Akçahan Gepdiremen, ilk önce özenti ya da merakla başlanan sigaranın, 2 – 3 ay içinde içen kişi için bağımlılığa dönüştüğünü belirtti.


Editör: E. Candan