Güner ; AK Parti döneminde alt yapı sorunu yoktu

Bolu’da etkili olan sağanak, dolu ve fırtına nedeniyle alt geçitler, ev ve işyerleri, depoları su bastı.

Güner ; AK Parti döneminde alt yapı sorunu yoktu
17.06.2021 - 22:00
Güncelleme 21.06.2021 - 16:16
Kaynak: Haber Merkezi

Bolu’da etkili olan sağanak, dolu ve fırtına nedeniyle alt geçitler, ev ve işyerleri, depoları su bastı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, su baskınlarının kendisinden önceki AK Partili Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde yapılan yetersiz altyapıdan kaynaklı olduğunu iddia etti.

Bolu’daki sağanak sonrası oluşan su baskınlarına ilişkin bir açıklama da bulunan AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti döneminde Bolu Belediyesi tarafından altyapıda herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

“AK PARTİ DÖNEMİNDE ALTYAPI SORUNU YOKTU”

Başkan Suat Güner, “Yaşadığımız il devamlı yağmur alan bir il değil. Şiddetli yağışlar sonrası oluşan ani su baskınlarının nelerden kaynaklı olduğuna dair araştırmalarda bulunduk.

Yoğun bir nüfusun olduğu sulama kanalı güzergâhındaki konutlarda ve yollarda ciddi bir su birikintisi gözlemlendi. Bolu Belediyesi tarafından üstü kapatılan sulama kanalına yağmurlama hattı yapılmaması su baskınlarında en büyük etken oldu.

Kanal kapatılırken yağmurlama hatları çok düşünülmemiş. Kanal sonuna kadar ayrıca bir yağmurlama hattı yapılması gerekiyordu. Yağmurlama hattındaki eksiklikler nedeniyle kendisine yol bulamayan yağmur suları rögarlardan dışarıya taşmaya neden olmuştur. Kanal kapatılmadan önce böyle bir problem yaşamıyorduk.

AK Parti döneminde 15 yıl sevk ve idaresi yapılan Bolu Belediyesi’nde altyapı ile ilgili herhangi bir sorunun olmadığını düşünüyorum. DSİ yetkilileriyle görüştüm. Onlardan aldığım bilgiler doğrultusunda şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yağmurlama hattı ile alakalı menfezlerin kapatılmasından kaynaklı bu su baskınları oldu.

Tanju Özcan’ın iddia ettiği gibi AK Parti döneminde altyapının yetersiz yapıldığı, milyonlarca liranın toprağa gömüldüğü gibi iddialar gerçekçi değil. Sonuç olarak, Tanju Özcan bir şeyler yapmaya çalışıyor ama yanlış yapıyor veya yapamıyor. ” dedi. Kaynak..GazeteBolu


Editör: E. Candan