Başaran ;Türk milliyetçiliği birleşmektir

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Cihan Başaran 3 Mayıs Milliyetçilik günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Başaran ;Türk milliyetçiliği birleşmektir
3.05.2021 - 13:31

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Cihan Başaran 3 Mayıs Milliyetçilik günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Başaran açıklamasında şu ifadelere değindi. "Kutlu mazimizin her döneminde, tarihi nitelikte sorumluluklar üstlendik, çekilen çileler, ödenen bedeller ile çığ gibi büyüyerek bu günlere eriştik.

3 Mayıs; Türk Milletini özünden uzaklaştırmak, milli kimliğini unutturmak, esaret altına almak, fikri ve imanlı yapısını çökertmek için yapılan her türlü oyunların oynandığı bir döneme, onurlu bir duruşun adıdır.

Türk milletine küresel bir vizyon çizerek, dünya üzerinde bulunan Türklerin bir gün esaretten kurtulup, büyük ülkü etrafında kenetleneceğine duyulan inancın engellenmek ve cezalandırılmak istendiği bir dönemde, İslamın son kalesi Türkiye’yi ve Türk Milletini uyandırmak ve şahlandırmak için her şeyi göze almanın adıdır. Bu dönemde, tabutluklar Türk milliyetçilerine mezar yapılmaya çalışılmış, ancak yapılan işkenceler, kahraman yüreklerin Türk vatanına bağlılıklarını ve Allah’a olan sevdalarını asla azaltmamıştır, aksine daha da perçinlemiş ve güçlendirmiştir.

3 Mayıs 1944 olaylarıyla Türk Milletine kurulan sinsi ve kirli tuzak, kalbi vatan aşkıyla çarpan Türk Milliyetçilerinin dik duruşu ve imanı ile parçalanmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş temellerinden olan, Milliyetçilik yok edilmek istenmiş, böyle karanlık bir dönem, vatan sevdalısı, imanlı kalplerin dik duruşu ve her şeyi göze alarak ileriye atılmaları ile engellenmiştir.

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ BİRLEŞMEKTİR, EL BİRLİĞİ İLE GELECEK HEDEFLE YÜRÜMEKTİR.

Türk Milliyetçiliğinin hiçbir yerinde, ırkçılık, ayırma, dağıtma, bölme, dışlama, ötekileştirme, yabancılaştırma yoktur. Tam tersine, birlikte yaşama ve yaşatma ülküsünün olgunlaştığı ideal ve inanmışlık vardır. Türk milliyetçiliği birleşmektir, el birliği ile gelecek hedefle yürümektir.

Bu duygu ve düşüncelerle bir uyanış günü olan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nde, tarihe iz bırakmış milliyetçi kahramanları şükran ve minnetle anıyor, başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, hayatlarını kaybeden tüm dava insanlarımıza, tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum."


Editör: E. Candan