Göynükte yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı

Bolu'nun Göynük ilçesinde üreticilere yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımı yapıldı.

Göynükte yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı
27.03.2021 - 11:40

Bolu'nun Göynük ilçesinde üreticilere yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımı yapıldı.

Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Göynük ilçesinde yaşayan yaklaşık 300 üreticiye yüzde 50 hibe ile yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımı için tören düzenlendi.

Tohum dağıtım törenine Göynük Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan, Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, AK Parti İl Başkanı Suat Güner, Göynük Ziraat Odası Başkanı İdris Armağan ve ayçiçeği yetiştiricisi üreticiler katıldı.  

Törende konuşan Kaymakam Erdoğan, Göynük'ün tarımsal üretimde ön sıralarda yer almamakla birlikte ağırlığı olarak yağlık ayçiçeği ürettğini belirterek, "İlçemiz üreticilerine devletimizin sağladı imkanla maliyeti yüksek tohumlara üreticilerimiz daha kolay ulaşım imkanı bulacaktır. Ayçiçeği tohumları yetiştiricilerimize hayırlı olsun." dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Murat ise Göynük'te 2000'li yılların başlarında ekilmeye başlanan yağlık ayçiçeği ekim alanının 2020 yılı verilerine göre yaklaşık 18 bin dekarlara ulaştığını aktararak, "2021 yılında yağlık ayçiçeği ekim alanlarının dağıtımını yapacağımız yüzde 50 hibeli 800 paket tohum ile 20 bin dekarları geçmesini hedeflemekteyiz. Göynük ilçemizin iklim ve toprak yapısının yağlık ayçiçeği yetiştiriciliğine son derece uygun olması nedeniyle ortalama 250 kilogram ve üzeri verimler beklemekteyiz." diye konuştu.

Aynı proje kapsamında il merkezi, Mudurnu ve Seben'deki üreticilere de 100 paket tohum dağıtılacağını dile getiren Murat, "Buralarda da yaklaşık 2 bin 500-3 bin dekar alanın ekimi ile toplamda 900 paket tohum ile ilimiz genelinde yaklaşık 23 bin dekarlık ekim hedeflenmektedir. Amacımız üreticilerimizin en büyük girdilerinden biri olan tohumu uygun fiyata tedarik ederek bitkisel üretim miktarımızı arttırmaktır." ifadesini kullandı.

HaberAA


Editör: E. Candan