Tanju Özcan ;ya istifa edin yada gerekeni yaparım

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyede özellikle siyasi parti üyesi çalışan istemediğine ilişkin çağrısının ardından 18 CHP üyesinin istifa ettiğini, 10 çalışanın daha istifasını beklediğini açıkladı.

Tanju Özcan ;ya istifa edin yada gerekeni yaparım
2.03.2021 - 20:15

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyede özellikle siyasi parti üyesi çalışan istemediğine ilişkin çağrısının ardından 18 CHP üyesinin istifa ettiğini, 10 çalışanın daha istifasını beklediğini açıkladı. Özcan, istifa etmeyenlerle ilgili gereğini yapacağını vurguladı.

Başkan Özcan, canlı olarak yayınlanan ‘Şeffaf Masa' programında Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Bülent Velioğlu'nun moderatörlüğünde gazeteciler Bolu Takip Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Ali Atalay, Bolu Gündem Olay Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykan, Bolu Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve editörü Caner Güngör, Bolu Havadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Demirci ve Köroğlu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Gülen'in sorularını yanıtladı.

Belediyede siyasi parti üyesi çalışan istemediğine ilişkin açıklamasının ardından başlayan istifalarla ilgili ilk kez konuşan Başkan Özcan, “Gerek AK Parti'li gerek başka partili siyasi görüşlerini işlerine yansıttıklarını gördüm. Biz burada kamu hizmeti yapıyoruz. En azından memur gibi iş yapan insanlar siyasi partilerle ilişiğini kessinler dedim. Hiçbir parti ayrımı yapmadan. CHP'lilerde kessin dedim diğer partililerde kessin dedim. Bunun Muharrem İnce ile ne alakası olsun. Benim odamda altı ok ya da Kemal Kılıçdaroğlu fotoğrafı gören var mı? Ben şunu hissettirmek istiyorum. Burası bir devlet kurumu. Benim odama gelen CHP İl Başkanlığına gelmiş gibi hissetmemeli. 18 kişi CHP'den istifa etmiş, 10 tane daha CHP'li var. Onlarında istifasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

İSTİFA ETMEZLERSE NE OLACAK?

Başkan Özcan, istifa etmemeleri halinde ne yapacağı sorusunu ise “Önce kendi partililerimden başlayarak niye gereğini yapmıyorsun sorusunu soracağım. Ama önce CHP'lilere soracağım. Bu konuda kendi partililerimden başlayarak yapmam gerekeni yaparım” şeklinde cevap verdi.

Haber Bolu Ekspres


Editör: E. Candan