Bayrak ;milli iradeden yana olduk

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Bayrak, 28 Şubat Post-modern darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Bayrak ;milli iradeden yana olduk
28.02.2021 - 19:37
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Bayrak, 28 Şubat Post-modern darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, “tarihte hiçbir zaman darbelerden ve darbecilerden yana olmadığımız gibi, hakkımızın, davamızın, mazlumların, mazlumlara umut ışığı olanların yanında yer aldık. Bu hareketin içinde olan tüm şahıslardan ve kurumlardan hesap sorulmasını, bu şahıs ve kurumların yüce Türk milletinden özür dilemesini talep ediyoruz” dedi
 
Bayrak yaptığı açıklamada şu ifadelere değindi "28 Şubat 1997 tarihinde; bir kısım medya, asker, iş adamı, STK, yargı mensubu ve siyasetçilerce Güya demokrasiye balans ayarı veriyoruz diye Demokrasiye gem vurulmuştur."dedi
 
Dönemin hükümetini ve ortaklarını hedef alan post modern darbeciler, Milli Güvenlik Kurulı kararlarıyla Hükümete gözdağı vererek birtakım dayatılmalarda bulunmuş ve aksi halde darbeyle tehdit etmişlerdir.
 
Bu kararlar; siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, adaletten özgürlüklere, sekte vuran- hakları kısıtlayan- gelişmeyi önleyen -Kalkınmayı törpüleyen, Hulasa ülkeyi kaosa sürükleyen maddelerden oluşuyordu.
 
Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları olarak; tarihte hiçbir zaman darbelerden ve darbecilerden yana olmadığımız gibi, Hakkımızın, davamızın, mazlumların, mazlumlara umut ışığı olanların yanında yer aldık.
 
Bu tavrımız bizleri birtakım sıkıntılarla-engellemelerle karşı karşıya bıraksa ’da demokrasiden, insan haklarından ve adaletten ödün vermedik.
 
Aynı duruşu; 15 Temmuz darbe kalkışmasında ’da gösterdik. Şehitlerimiz oldu Gazilerimiz oldu, yaralılarımız oldu, ama yine de milli iradeden yana olduk.
 
28 Şubat post modern darbesinin 24. yılında bu hareketin içinde olan tüm şahıslardan ve kurumlardan hesap sorulmasını, bu şahıs ve kurumların yüce Türk milletinden özür dilemesini talep ediyoruz.
 
Her karış toprağının şehit kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızın, huzur- güven ve istikrar içinde büyümesi- ilerlemesi, darbelerden ihtilallerden muhtıralardan ve benzeri illegal yapılardan arındırılmasıyla mümkün olacaktır.
 
Bu vesileyle; her tür terör ve anarşiden uzak, sağlıklı, huzurlu, kalkınan ve büyüyen, işçisiyle işvereniyle Elele veren, farklılıkları zenginlik olarak gören bir emek örgütü olarak,
 
 Ülkemizin zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiği zaman diliminde kan ve göz yaşının olmadığı adil- müreffeh bir çalışma hayatı ve ülkemiz için, el birliği ve fikir birliği içinde mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

Editör: E. Candan