Ak Partide kongre heyecanı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle bağlandığı Bolu AK Parti 7’nci Olağan İl Kongresi yapıldı. Tek liste ile gidilen kongrede Suat Güner, AK Parti Bolu İl Başkanlığı’na seçildi.

Ak Partide kongre heyecanı
24.02.2021 - 18:30

17 Temmuz Kapalı Spor Salonunda Spor gerçekleştirilen kongreye, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Yahya Çelik, Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Davut Coşkun Şiviloğlu, Ak Parti geçmiş dönemTokat Milletvekili Zeyid Aslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Eski Bolu Milletvekili Mehmet Güner, Ak Parti Bolu Eski İl Başkanı Ömer Sayın, Ak Parti Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, ilçe ve belde belediye başkanları, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cihan Başaran,Saadet Partisi il başkanı İsa Sayın,  sivil toplum örgütü temsilcileri ve delegeler katıldı.

AK Parti Bolu İl Başkanlığı’nın, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yoluyla katıldığı 7.olağan İl Kongresi, salgına karşı maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edilerek yapıldı. Salon içerisinde, ‘Bolu İçin İnandığı Yolda Yürü’, ‘Hep Birlikte Hiç Durmadan Hedef 2023’ ve ‘Sevemez Kimse Seni Ak Gençlik Kadar’ pankartı asıldı.

Tek liste ile gidilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kongrenin açılış konuşmasında kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyecilik anlayışını eleştirerek, “Bolu’da maalesef bir yol kazası oldu. CHP’nin çöp, çamur, çukur olduğunu herkes gördü. Her şeye yeri geldiğinde laf söylemekte üstlerine yok. Sadece laf üstüne laf koyan, iş icraata geldiği zaman ortada hiçbir şeyin görünmediği bir anlayış. Allah ülkemizi, 81 ilimizi ve milletimizi bunların zihniyetinden korusun muhafaza eylesin. Çöpler şu anda göreceksiniz daha kötü olacak. Bunların yönetmek gibi bir derdi yok. Yönetmek kitaplarında yazmıyor. Bunlar İnşallah başaramayacaklar. Bizim büyük hedeflerimiz, umutlarımız, büyük hayallerimizle hızımızı kesmek için gündemi değiştirecekler. Farklı atraksiyonlar içerisindeler. Ama milletimiz görüyor. Bolu da maalesef bu zihniyetle tanıştı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının kirli bir dil kullandığını söyleyen Sarıeroğlu, “Türkiye, inanın hızına yetişilemeyecek duruma geldi. Şu pandemi dönemini de Allah’ın izniyle atlatalım. Daha hızlı yatırımlarla, daha büyük işlerle dünyanın en güçlü ülkelerinden birinci ligin ilk sırasındaki ülkelerinden biri haline Cumhurbaşkanımızla birlikte getireceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar. Nasıl engeller önümüze koyarlarsa koysunlar bunu başaracağız. 19 yıldır Cumhurbaşkanımızı engelleyemediler. AK Parti kadrolarının çalışmalarını engelleyemediler. Şu anda bu yaşadığımız süreçte bütün dertleri Kılıçdaroğlu konuştuğunda icraattan bahsediyor mu? Hayır. En ufak bir projeden bahsediyorlar mı? Hayır. AK Parti şunu yapamadı diyemiyorlar. Tek yaptıkları yalan, iftira ve karalama. Ben bir kadın siyasetçi olarak içinden geçtiğimiz bu dönemde ana muhalefet partisinin kadrolarının kullanmış oldukları bu kirli dilden dolayı çok rahatsız olduğumu ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Jülide Sarıeroğlu’nun ardından konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK partinin bir medeniyet hareketi olduğuna işaret ederek; “Ak Parti klasik siyasi bir hareket değil; bir tuğlanın duvarı olmak gibi, bir yolun yolcusu olmak gibi dünle bugünü yarınla ertesi günü geçmişi bağlayan bir medeniyet hareketidir. Elbette ki, bu harekette zaman zaman dinlenmeler olacak. Zaman zaman birbirimizin omzuna emek ve katkı vereceğiz. Durduğumuz yer bu medeniyetin tamda merkezi. Dünle bugün arasında köprü kurmaya çalışan bir sayısal anlayış. Hani Cumhurbaşkanımız diyor ya; ‘Bizimkisi bir aşk hikâyesi, bir gönül yolculuğu.’ Güçlü bir Türkiye, muzaffer bir Türkiye bu toprakların çocuklarından vesaitçiliğe yer bırakılmamış bir Türkiye. Milletini hakem kabul eden bir yol hikâyesi. Sadece yollarla, köprülerle 3-4 yılda bitirilen ne varsa projelerle, barajlarla, havalimanlarıyla değil, vesait zincirlerini kırmış, milletini hakem kabul etmiş, milletine sırtını yaslamış ayağı bu coğrafyada sadece 780 bin kilometrede değil bir medeniyet havzasıyla yol yürüyen bir medeniyet hareketidir” dedi.

20 yıldır AK Parti’nin milletiyle beraber yol yürüdüğünü belirten Küpçü; “Biliyoruz ki, bir derdimiz var. Eğer derdimiz ve davamız büyükse elbette başımıza gelen büyük sıkıntılar, ıstıraplarda büyük olacak. Elmas gibi bir davamız var. Milletin mihmandarlığında sadece bu cihan için değil, milletini hakem kabul eden bir anlayışla geçmişten geleceğe doğru bir yürüyüşün içindeyiz. Allah bu yürüyüşü var etsin. Bu yürüyüşe emek ve katkı veren tüm kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu klasik bir yol hikayesi değil, bu bir yürüyüş. Güçlü, iradeli merkezinde millet olan bir yürüyüş. Omurgalı durmayanlardan bu memleketin ahvalini, bilmesini anlamasını beklemiyoruz. Onun için 20 yıldır Ak Parti, Cumhur İttifakı milletiyle beraber yol yürümeye devam etti, etsin diye de murad ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, AK Parti’de isimlerin önemsiz olduğunu vurgulayarak, “Biliriz ki sizler ve bizler bu yola yeni çıkmadık. Biz insanlık tarihi boyunca dosdoğru bir istikamette ilerleyen, dinin ve doğrunun mücadelesini tevarüs etmiş bir hareketiz. Hz. Adem’den bugüne kadar nice insanlar dünyaya geldiler kondular ve göçtüler. Mezarlıklarda ismi unutulmuş topraktan geldiği gibi toprağa karışmış nice insanlar var. Ancak Hz.Adem ile başlayan iyinin ve kötünün mücadelesi insanlık tarihi boyunca hak ve batılın mücadelesi olarak devam etti. Bu nedenle AK Parti’de isimlerin hiç ama hiç önemi yok. İsimler fani, baki olan ise Allah’tır” diye konuştu.

” İl başkanlığı için çok sayıda aday çıkmasının teşkilatın gücünü gösterdiğini belirten Aydın, “Şahsım adına bu davaya inanmış ve kongre aşamasında içeriden veya dışarıdan ayrımı yapmadan bizde bu davanın neferleriyiz diyerek, elini taşın altına koymak isteyerek İl Başkan Adayı olan; başka partiler aday bulamazken AK Parti’nin nasıl güçlü bir parti olduğunu bir kez daha gösteren tüm İl Başkan Adaylarına hassaten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Kendisiyle yol yürüdüğümüz Nurettin Doğanay başkanıma ve yönetimine emekleri için teşekkür ederken yeni başkan adayımız Suat kardeşime ve yönetimine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemiyle bağlanarak, İl Başkanı seçilen Suat Güner ve il yönetimine başarılar diledi.

AK Parti’de il kongreleri sürecini, bugün gerçekleştirecekleri İstanbul il kongresiyle alınlarının akıyla tamamlayacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın şartları dolayısıyla büyük bir bölümünü canlı bağlantıyla yapmak zorunda kaldıkları kongrelerde coşku ve heyecanın hiç eksik olmadığını belirtti. Erdoğan, kongre süreciyle dava arkadaşlıklarını güçlendirdiklerini, kardeşliklerini pekiştirdiklerini, kadroları yenileme fırsatı bulduklarını söyledi. Yalanın, iftiranın, hasedin kongrelerdeki muhabbet iklimini gölgelemesine müsaade etmediklerini anlatan Erdoğan, kongreleri davalarına yakışır şekilde birer demokrasi şölenine dönüştüren partililere teşekkür etti.


Editör: E. Candan