ERCP hizmeti artık Boluda

Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ERCP yöntemiyle safrakesesi ve pankreas operasyonları daha konforlu olacak.

ERCP hizmeti artık Boluda
8.10.2020 - 11:51
 
Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Nur ÖGÜN, “ERCP; ameliyata gerek kalmadan endoskopi ile, karaciğer, safra kesesi veya pankreastaki sorunları teşhis etmek ve tedavi etmek için kullanılan etkin bir yöntemdir. ERCP’nin en sık yapılma nedeni safra yollarında taş bulunmasıdır. ERCP işlemi; safra kesesinde oluşan taşın ana safra kanalına düşmesi sonucu ortaya çıkan tıkanıklığı gidermek için yapılır. Bunun dışında safra yolları ve pankreas tümörleri, safra yolları darlığı, bazı pankreas hastalıklarında da ERCP yapılması gerekebilir.” dedi.  

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Nur ÖGÜN; “Safra yollarında bulunan taş çıkartma, kitleye bağlı darlıklarda stent uygulama ve tanısal örnekleme için kullanılan ERCP hizmetini Gastroenteroloji Polikliniğinde halkın hizmetine sunduklarını belirterek “Safra yollarından şikayeti olan hastalar bugüne kadar il dışında bulunan daha büyük merkezlere gitme durumunda kalabilmekte iken, artık bu işlem hastanemizde yapılarak hastalarımızın mağduriyeti giderilmiş oldu. Hastalarımız artık ilimizde haftanın her günü rahatlıkla ERCP hizmetini alabilirler.” dedi.

Editör: E. Candan