Halk Otobüslerini Denetlediler

Bolu'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine yönelik denetim yapıldı.

Halk Otobüslerini Denetlediler
18.09.2020 - 12:30

Bolu Valisi Ahmet Ümit, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever ve beraberindekiler, kentte faaliyet gösteren özel halk otobüslerini denetledi.

Otobüslerdeki vatandaşlara koronavirüsle mücadelede gelinen son durum hakkında bilgiler veren Vali Ümit, uyulması gereken kuralları anlattı. 

Ümit, gazetecilere yaptığı açıklamada, salgınla mücadele kapsamında her geçen gün yeni tedbirler alındığını aktararak, şunları kaydetti:

"Bunlardan bir tanesi izolasyona tabi olduğu halde bulunması gerektiği yerde kalmayıp dışarıda gezen vatandaşlarımız. 18 Ağustos'tan itibaren çok yoğun bir şekilde bunun peşindeyiz. Güvenlik kuvvetlerimiz bu işin peşinde. Bu güne kadar ilimizde çok sayıda kişiyi yakaladık. 120'nin üzerinde kişi yakalandı ama son birkaç gündür KYK'ye ait bir yurdu bayanlar için ayrı erkekler için ayrı birer yer olmak üzere tahsis ettik. Bu günlerde ve bundan sonra tespit ettiğimiz izolasyona tabi vatandaşlarımızın tespitinde oralara alıyoruz. Kısacası izolasyon kurallarını ihlal eden vatandaşlarımızı yurtlara yerleştiriyoruz. Sürelerini dolduruncaya kadar orada kalma zorunlulukları var. Onlardan ücretlerini de aynı zamanda tahsil ediyoruz." 

Öte yandan, Mudurnu ilçesinde de Kaymakam Fatih Çevik ve Belediye Başkanı Necdet Türker'in katılımıyla denetimler gerçekleştirildi.

Kaymakam Çevik ve beraberindekiler ilçe merkezi ile Taşkesti beldesindeki esnafları ziyaret ederek, kurallara uyulup uyulmadığını denetledi. 

Haber AA


Editör: E. Candan