Yoltaş; Esnafımıza 17 milyon Tl kredi desteği verdik

S.S. Bolu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu Başkanı Ahmet Yoltaş Esnaf ve Sanatkâra destek sağlamak amacıyla 17.000.000,00 TL’lik kredi kullandırılmıştır "dedi.

Yoltaş; Esnafımıza 17 milyon Tl kredi desteği verdik
21.07.2020 - 13:38

S.S. Bolu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Kooperatif Başkanı Ahmet Yoltaş "Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, salgından zarar gören Esnaf ve Sanatkâra destek sağlamak amacıyla 17.000.000,00 TL’lik kredi kullandırılmıştır "dedi.

Yoltaş açıklamasında şu ifadelere değindi "Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, salgından zarar gören Esnaf ve Sanatkâra destek sağlamak amacıyla Devletimiz tarafından birçok destek paketi açıklanmak suretiyle, esnaf ve sanatkârımıza bu sıkıntılı süreçte önemli destekler sağlamıştır.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimizde bu süreçte, gerek işletme kredisi gerekse esnaf destek paketi kapsamında sunulan 25.000 TL limitli kredi için başvuruda bulunan tüm esnaf sanatkârımıza kredi desteği sağlamak için büyük bir özveri ile görev yapmışlardır.

Bu anlamda Ortaklarimiza bugüne kadar toplam 17.000.000,00 TL’lik kredi kullandırılmıştır. Bir yandan bu destekler sürerken diğer yandan ortaya başka bir sorun çıkmış ve daha önce kooperatiflerimiz kefaletiyle kredi kullanmış olan ortaklarımızın büyük bir bölümü kredi taksit borçlarını ödemekte sıkıntı yaşamaya başlamışlardır.

Birçok Esnafımız bırakın borç ödemeyi, günlük ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanmaktadırlar. Esnafımızdaki bu sıkıntı, Teşkilatlarımız tarafından Merkez Birliğimize iletilmiş, TESKOMB camiası olarak her zaman Esnaf ve Sanatkârımızın yanında ve destekçisi olma anlayışı gereği, bu zor zamanlarında da yine esnaf ve sanatkârımıza destek olunması zorunluluğu dikkate alınarak, Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül’ün talepleriyle Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlığımızın talimatlarıyla Kooperatifimiz takibinde bulunan kredi borçlarına ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla Ticaret Bakanlığının da görüşü alınarak Merkez Birliğimizce bir düzenleme yapılmıştır.

13 Temmuz 2020 Tarihi İtibariyle Uygulanacak Düzenlemeye Göre;

30 Haziran 2020 tarihinden önce (bu tarih dâhil) kredi borcu Kooperatif takibine intikal eden ortakların, 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde, kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına ( bankaca kooperatif blokeli ve/veya mevduat hesaplarından alınan tutarlar ile varsa icra ve sair masraflar) hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacak olup; 

Borç (asıl alacak) tutarı defaten ödenmek istendiğinde, gecikme faizi alınmayacaktır.

Borcun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edilirse, asıl alacak tutarına taahhüt (yapılandırma) tarihinden itibaren %10 faiz oranı üzerinden 24 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı (yapılandırmaya esas borç tutarı) 24’e bölünecek ilk taksit peşin tahsil edilecektir.

Yapılandırma talebinde bulunmak isteyen ortaklarımıza, 31 Ağustos 2020’nin son tarih olduğunu tekrar hatırlatır, bu kararın tüm ortaklarımıza hayırlı olmasını dilerim "


Editör: E. Candan