İl Genel Meclisinde Temmuz ayı toplantıları sona erdi

06 Temmuz Pazartesi günü başlayan ve hafta boyunca devam eden İl Genel Meclisi Temmuz Ayı toplantıları sona erdi.

İl Genel Meclisinde Temmuz ayı toplantıları sona erdi
10.07.2020 - 17:24

06 Temmuz Pazartesi günü başlayan ve hafta boyunca devam eden İl Genel Meclisi Temmuz Ayı toplantıları sona erdi.

Toplantıların son gününde 7 madde karara bağlanırken, Ağustos Ayı toplantılarının da 10 Ağustos Pazartesi günü başlaması kararlaştırıldı.

Yaşar Yüceer Başkanlığında hafta boyunca devam eden İl Genel Meclisi Temmuz Ayı toplantıları sona erdi.

Toplantıların son oturumunda ilk olarak Mengen ilçesinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisan ve ön lisans öğrencileri ile Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin deneyim kazanacağı şuanda temeli atılmış fakat atıl durumda bulunan restoran ve otel inşaatının (uygulama oteli) tamamlanarak Mengen ilçesine kazandırılmasına dair Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Rapora göre söz konusu okullarda yaklaşık 1600 öğrencinin eğitim gördüğü belirtilirken, bu öğrencilerin deneyim kazanabilmesi için 5 Ağustos 1995 yılında temeli atılan alanın bu zamana kadar atıl vaziyette kaldığı tespit edildi. Raporda, mülkiyeti Mengen Belediyesine ait olan alanın üniversite ve milli eğitim iş birliği ile eğitime kazandırılmasının uygun görüldüğü ifade edildi. Rapor ile ilgili görüş bildiren meclis üyeleri bu işin takipçisi olacaklarını yineledi.

Toplantıda ayrıca, yeni virüs salgınının etkilerinin azaltılması ile ilgili kanun uyarınca kira bedellerinin bazılarının üç aylık kısmının tahsil edilmemesi ile bazılarının ise üç aylık kira bedelinin ertelenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor oy birliği ile kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor doğrultusunda Gerede köylerinin ihtiyaçları için gerekli 150.000 TL. ödeneğin Gerede Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına, Mengen köylerinin ihtiyaçları için gerekli 727.446 TL. ödeneğin Mengen Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmasına karar verilirken, Mudurnu köylerinin ihtiyaçları için gerekli 416.500 TL. ödeneğin Mudurnu Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması talebi incelenmek üzere komisyona havale edildi.

İlimiz Merkez İlçe Avdan Köyü hudutlarında taşınmaz için hazırlanan konut alanı amaçlı nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar planının onanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildiği toplantı Ağustos Ayı İl Genel Meclisi toplantılarının 10 Ağustos Pazartesi günü başlamasının kararlaştırılmasıyla sona erdi.


Editör: E. Candan