Çocuklarımız ne yapıyor bilen var mı ?

Günümüzde anne babalar, özellikle kendi çocuklarının güvenliği için sürekli öğrenmeli ve internet trendleri konusunda bilgi sahibi olmalılar.

Çocuklarımız ne yapıyor bilen var mı ?
7.07.2020 - 14:24


TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN HABERLER Günümüzde anne babalar, özellikle kendi çocuklarının güvenliği için sürekli öğrenmeli ve internet trendleri konusunda bilgi sahibi olmalılar.

 

Ebeveynler internette revaçta olan konuları takip etmiyorlarsa çocuklarla yanlış anlaşılmalar ve hatta çatışmalar yaşanabilir. Görünen o ki tüm ebeveynler çocuklarının takip ettiği popüler içerikler hakkında her zaman yeterli bilgiye sahip değil.


Kaspersky tarafından yakın zamanda gerçekleştirilen bir ankete göre Türkiye’de anne babaların %39’u video içeriklere ilgi göstermiyor. Dolayısıyla yeni nesil çocuklar arasında neyin popüler olduğu konusunda bilgi sahibi değiller. Bununla birlikte, çocukların izlemeyi tercih ettiği videolar birbirinden farklılık gösteriyor: Genel olarak çocukların %68'i video izlemeyi seviyor ve bunların %65’i oyunlar ve oyuncaklarla, %39’u müzikle, %39’u bilgisayar oyunlarıyla ve %33’ü filmlerle ilgili videolar izliyor.

 

Video oyunlar da, çocuklar ve gençler arasında en popüler uğraşlardan biri. Türkiye’de çocukların %80’i video oyun oynuyor; bunlardan %48’i diğer kullanıcılarla iletişim kurabilecekleri çoklu oyunculu oyunları tercih ediyor. Ailelerin %11’i çocuklarıyla dijital hayatı konusunda çatışmalar yaşıyor ve %70’i çocuklarının telefonda çok fazla zaman harcadığını veya faydalı bir uğraşı olmadığını iddia ediyor (%61).


Editör: E. Candan