Başaran sosyal medya hesaplarını askıya aldı

MHP İl Başkanı Cihan Başaran’da bir açıklama yaparak sosyal medya hesaplarını askıya aldı.

Başaran sosyal medya hesaplarını askıya aldı
2.07.2020 - 16:41

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, sosyal medyada yaşanan yozlaşma ve tehlikeye dikkat çekerek yaptığı açıklama sonrası sosyal medya hesaplarını kapatması üzerine, MHP İl Başkanı Cihan Başaran’da bir açıklama yaparak sosyal medya hesaplarını askıya aldı.

Başaran yaptığı açıklamada; “MHP Genel Başkanımız, Lider Dr. Devlet Bahçeli'nin sosyal medya hakkında tespitleri ve yasal düzenleme talepleri için şükranlarımı sunuyorum. Kanun düzenlemesi yapılana kadar sosyal medya hesabı kullanmayı askıya alıyorum” dedi.

DÜZENLEME YAPILANA KADAR HESAPLARINI ASKIYA ALDI

Yasal düzenleme yapılana kadar sosyal medya hesaplarını kullanmayacağını belirten Cihan Başaran; “İletişimin önemli bir kavram haline geldiği günümüzde, sosyal medya bütün yayın organlarından daha fazla kullanılmakta ve insanların büyük bir çoğunluğuna anında ulaşılabilmektedir.

Böylesine hızlı yayılan bir haberleşme ağı, doğal olarak kötüye kullanıma, iftira, karalama, yalan habere, en önemlisi de algı operasyonlarına açık, başıboş ve denetimsiz bir haldedir. Sosyal medya, yalan bilgilerle iftira atma ve algı oluşturma mekanizması haline gelmiştir. Akla ve hayale sığmayan fitne ve dedikoduların sığınak ve barınağı haline gelen sosyal medya, geleceğimiz için, milli ve manevi değerlerimiz açısından vahim bir tehdit ortamını haline gelmiştir.

Sayın Devlet Baçeli'nin talep ettiği Sosyal Medya Yasası önemlidir ve gereklidir. Bu nedenle TBMM’de konuyla ilgili gerekli yasal düzenlemeler yapılana kadar veya Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, sosyal medyayı tekrar kullanana kadar facebook ve twitter sosyal medya hesaplarımı kullanmayacağım” ifadelerine yer verdi.


Editör: E. Candan