Bayram mesajı yayımladılar

Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Vali Ahmet Ümit, Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay Ve CHP il başkanı Kazım Karsu birer mesaj yayımladılar birer mesaj yayımladı.

Bayram mesajı yayımladılar
18.05.2020 - 16:06

Bolu Valisi Ahmet Ümit, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında bugün, Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 101. yıldönümünün kutlandığını belirterek, 19 Mayıs tarihinin, hürriyetinden vazgeçmeyen, esareti kabul etmeyen, zulme asla boyun eğmeyen aziz Türk milletinin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımı ve yeniden dirilişi olduğunu kaydetti.

Mesajında gençlere de seslenen Ümit, "Ülkemizi bizlere vatan kılan şanlı ecdadımızın bizlere bıraktığı bu değerli mirası layıkıyla muhafaza etmek, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak en önemli görevinizdir. Dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kasteden ihanet ve şer odaklarına karşı bu ülkeyi şanlı ecdadımız gibi sizler koruyacaksınız. Her şeyin hızla geliştiği ve değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı gelişim ve değişim içinde ilimde, sanayide ve teknolojide gibi alanlarda sizin enerji ve heyecanınıza, sizin arzu ve hayallerinize bu ülkenin ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

 

Ümit, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu cennet vatanı miras bırakan, İstiklal Mücadelesinin aziz kahramanlarını ve vatanın bütünlüğü için canını feda eden tüm şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle andığını vurglayarak, tüm gençlerin ve vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Özcan ;Destansı bir mücadele

 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda 19 Mayıs 1919'un esarete karşı bağımsızlığın, teslimiyetçiliğe karşı dik duruşun, yılgınlığa karşı umut ve uyanışın miladı ve destansı bir mücadelenin ilk adımı olduğunu belirterek, "Düşman işgaline karşı Anadolu'nun her köşesinde yükselen bağımsızlık ruhunun ateşlendiği bu tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurtuluşumuzun destansı mücadelesini Samsun'dan başlayarak tüm Anadolu'ya yayıldığı tarihtir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde teslim etmek, Türk gençliğinin en başta gelen görev ve sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.

Mesajında gençlere de seslenen Özcan, şunları kaydetti:

 

"Değerli gençler, ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine sizler taşıyacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar devam ettirilmesinde, Cumhuriyetimizin ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa kazandırdıklarının korunması ve artırılması noktasında bizler de her zaman size güvenecek ve destekleyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 1919'un 101. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, milli mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle bir kez daha anıyor, milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum."

Doğanay ; Emperyalist güçlerin hayalleri suya düştü

AK Parti Bolu İl Başkanı Doğanay, 19 Mayıs 1919'un, Türk milletinin kurtuluşu ve Cumhuriyetin kuruluşuna dek uzanan bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün olarak tarihe altın harflerle yazıldığını kaydetti.

Samsun’dan başlayan bu mücadele hareketinin, Amasya, Erzurum ve Sivas'tan dalga dalga tüm ülkeye yayılarak emperyalist güçlerin hayallerinin suya düşmesini sağladığına ve bir milletin tek yürek olarak ayağa kalkmasına vesile olduğuna değinen Doğanay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"19 Mayıs 1919 milletimizin kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiğini tarihtir. Milletimizin bağımsızlığın müjdecisi olan bugün yine milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde azimle cesaretle büyük bir kararlılıkla ve inançla verdiği o eşsiz mücadeleyle Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırılmıştır. Bağımsızlık mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs 1919 tarihinin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, ülkemizin teminatı olan gençlerimize ne kadar değer verildiğinin de bir göstergesi olmuştur."

Karsu ; Halkımız kaderini kendi belirledi

CHP Bolu İl Başkanı Karsu da bir milletin bağımsızlık yolunda umutlarının yeşermeye başladığı 19 Mayıs'ı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bu ülkenin gençlerine armağan ettiğini belirterek,  şunları kaydetti:

"19 Mayıs 1919'da atılan bu tarihi adım, vatanı işgal edilmiş, savaşlarda yorgun düşmüş yoksul halkımızın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milattır. Ulu Önder Atatürk'ün yolumuzu aydınlatan bu tarihi başlangıcıyla özgürlüğe ve bağımsızlığa aşık olan halkımız boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu bağlamda 19 Mayıs halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir."  


Editör: E. Candan