Kazım Konaktan 23 Nisan mesajı

AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Kazım Konaktan 23 Nisan mesajı
22.04.2020 - 17:50

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak; “23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışı ve dolayısıyla halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olmasının ilk günü olması nedeniyle ‘Ulusal Egemenlik` açısından da önemli bir anlam taşır.

23 Nisan 1920’de, ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi necip milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının yanında başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de örnek olmuş, milli iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir. Milletin ve vatanın en zor günlerinde teşekkül eden, milli mücadelenin merkezi olan TBMM’nin devraldığı istiklal, hürriyet ve milli irade mirasını bugüne kadar başarıyla sürdürmüştür.

Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığımızın sarsılmaz ifadesi olarak önemli bir yere sahip olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda yurtdışındaki temsilciliklerimizde ve okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesidir.

Her ne kadar Kovid-19 salgını nedeniyle büyük meydanlarda ya da spor salonlarında kutlama etkinliği yapılamasa da bu coşkuyu evlerimizde, çocuklarımızla birlikte doya doya yaşamalıyız. 

Bu vesileyle İstiklal Harbi'mizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu güzel bayramını gönülden tebrik ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.


Editör: E. Candan