Yılmaz ;Alkışlarla gururlandık ama ...

Bolu Sağlık Sen Başkanı Sami Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada sağlık çalışanlarının yaşadığı sarunlara değinerek "Alkışlarla halkımızın desteğini alırken emeklerinin karşılığını da maddi olarak almaya hakları var "dedi

Yılmaz ;Alkışlarla gururlandık ama ...
21.03.2020 - 16:51

Bolu Sağlık Sen Başkanı Sami Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada sağlık çalışanlarının yaşadığı sarunlara değinerek "Alkışlarla halkımızın desteğini alırken emeklerinin karşılığını da maddi olarak almaya hakları var "dedi

Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere değindi " Ülkemiz, sağlık çalışanlarının işin merkezinde olduğu önemli bir süreçten geçmektedir. Sahada mesai sarf eden meslektaşlarımızın ne tür büyük fedakârlıklar gösterdiklerini ve ne denli büyük zorluklara göğüs gerdiklerini biliyoruz. Bu durumu sadece bizler değil, tüm Türkiye bilmektedir, takdir etmektedir, dua etmektedir. Aynı durum tüm dünya için geçerlidir...

Gözler, umutlar, beklentiler sağlık çalışanlarındadır. Aslında sağlık çalışanlarının fedakârlıkları ve her türlü zorluğa rağmen üstün azim ve çaba göstermeleri yeni bir şey de değildir. Öteden beri sağlık çalışanlarının ciddi iş yükü olduğu, önemli sorunlarla kutsal mesleklerini icra ettikleri, emeklerinin karşılığını yeterince alamadıkları  biliniyor.

Yeni olan, salgına neden olan virüs karşısında tıbbın çaresizliği ve tehlikenin tüm dünyada yaygınlaşan büyüklüğüdür. O nedenle, "herkes evine, sağlık çalışanları işine” deniyor.

Sağlık çalışanlarını vazgeçilmez kılan da bu erdemli mecburiyet. Allah şahit, onlar da bu süreçte işin hakkını veriyorlar, daha fazlasını vermek için de ter akıtıyorlar. İşte, yetkili sendika olarak bu süreçte bize çok büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Öncelikli görevimiz, topyekûn yürütülen mücadeleye destek olmaktır. Çünkü ortada millet olarak "hayat memat" meselemiz vardır. Diğer görevimiz de sendikamızın varlık nedeninin ve sorumluluk anlayışının gereği olarak sağlık çalışanlarının hakkını, hukukunu korumak ve savunmaktır. Bu iki hususta da sağlık çalışanları adına yapılması gerekenler noktasında üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz.

Bu süreci başından itibaren sorunsuz işleten herkesin sevgi ve saygısını kazanmış olan ve ayrıca; Sağlık çalışanlarının motivasyonu için mecliste ve tüm Türkiye’de alkışlattırarak farkındalık oluşturan, sağlık çalışanlarına sadece alkış yetmez  mesajını veren Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA ‘ya sağlık çalışanları olarak inancımız tamdır. İlimizde de bu Pandemi sürecini ilk baştan itibaren sağlıklı bir şekilde yürüten çalışanların sıkıntıları ve çözümü noktasında sürekli istişare içinde olduğumuz İl Müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi Muhammed Emin DEMİRKOL a da teşekkür ederiz. Sağlık çalışanları bilmelidir ki bu ailenin hiçbir ferdi yalnız değildir ve asla yalnız kalmayacaktır. BOLU SAĞLIK-SEN olarak tüm sağlık çalışanlarımıza, Özverili ve fedakârca çalışmalarından dolayı her birine ayrı ayrı teşekkürlerimizi ifade ederiz. " Sağlık çalışanlarımız sizin için görev başında siz de bizim için ve milletimiz için evde kalın ."


Editör: E. Candan