Aydın ;Cinsiyetçi yaklaşımların hepsine karşıyız

Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Aydın ;Cinsiyetçi yaklaşımların hepsine karşıyız
7.03.2020 - 12:45

Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Aydın açıklamasında şu ifadeleri kullandı " Anne kimliğiyle daha hayatımızın başında tanıştığımız ve yaşantımızın her yerinde ve her anında, saf ve temiz sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Bugüne kadar kurduğumuz tüm devletlerin harcını yoğuran, İstiklal mücadelesinde, Çanakkale’de, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde vatanımızın görünmez kahramanları olan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında önemli aktörler olmuştur.

Kadını veya erkeği, aynı değerde tutan bir medeniyetin mensupları olan bizler, cinsiyetçi yaklaşımların her türüne karşıyız. Bu tür cinsiyete göre değişen bakış açıları, bizim değerlerimizle, tarihimizle, sosyal hayatımızın dinamikleriyle bağdaşmamaktadır.

Siyaset, ekonomi ve eğitim başta olmak üzere toplumun her alanından kadını dışlayan bir anlayış, herkes için büyük bir eksikliktir.AK Parti hükümetleri olarak, başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, kendi tarihi ve kültürel birikimimiz ışığında, yanlışları düzelterek, eksikleri tamamlayarak, kadının her alanda varlığını güçlendirecek adımları hep birlikte attık ve atmaya devam ediyoruz.

Kadına yönelik şiddetin sadece ülkemizin değil, tüm dünya kadınlarının sorunu olduğunu unutmamalıyız. Kadınların, çarpık bir anlayışla ve sırf cinsiyetleri sebebiyle istismara, şiddete, haksızlığa maruz kalmasını asla kabul edemeyiz. Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak, yine sadece bizlerin yani kadınların değil, hepimiz için öncelikle insani bir görevdir.

Bizler, sorunların hak ve adalet temelli bir anlayışla çözüme kavuşturulması için toplum olarak hep birlikte gayret göstermemiz gerektiğine inanmaktayız. Geçmişten gelen eksiklerin ve yanlışların hızla düzeltilebilmesi için de, eğitimden sağlığa, istihdamdan siyasal hayata katılıma kadar her alanda, kadınlarımız için pozitif ayrımcılık içeren pek çok düzenlemeyi hayata geçirmiş olduğumuzu bu vesileyle hatırlatmak istiyorum. Bunun en güzel örneklerinden biri, Bolu’da ilk kadın milletvekili olarak TBMM’ye girmiş olmamdır. Bu vesileyle bize ve Bolulu kadınlarımıza ve hemşerilerimize bu gururu yaşatan Rabb’ime şükrediyor ve milletimize hizmet yolunda üstlendiğimiz sorumlulukla birlikte; AK Parti’me, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.

Kadın Haklarından bahsedenlerin,  her konuşmasında kadın olgusundan dem vuranların, Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan anneleri, dağlara kaçırılıp tecavüze uğrayan genç kızları görmezden gelmelerini hayretle takip etmekteyiz. Ancak biz biliyoruz ki, işlerine geldiği zaman kadını baş tacı, işlerine geldiği zaman dış kapının mandalı yapanlar milletin vicdanında yer bulamazlar. Burada anlatmak istediğimiz temel nokta şudur ki, kadınları iktidarı dövmek için sopa olarak kullananların bundan vazgeçmelidir. Zira, bu milletin kadınları gerektiği yerde halay da çeker, ata barı da oynar ama bu milletin soyları; Hayme Ana’dan, Şerife Bacı’dan, Tayyar Rahmiye’den, cepheye mermi taşıyan Elif  Kadınlardan geldiği için dönmeyi hiç bilmediler asla bilmezler. Evlat kaybederler ama yine de vatana millete askere polise sahip çıkarlar.

Bu düşüncelerle, şiddet kurbanı olan, görevleri başında katledilen, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yitirdiklerimiz başta olmak üzere milletimizin özgür ve aydınlık geleceği için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yâd ediyor, her birine Allah’tan rahmet diliyorum. Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır temenni ediyorum. Cennetin ayakları altına serildiği tüm annelerimize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum."


Editör: E. Candan