Konak güven tazeledi

AK Parti Bolu Merkez İlçe 7. Olağan Kongresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Konak güven tazeledi
25.02.2020 - 10:12

Ak Parti 7. Olağan Merkez İlçe Kongresi, İl Kültür Müdürlüğü Salonu’nda yapıldı. Yapılan kongreye Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ak Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cihan Başaran, Kamu Sen İl Temsilcisi Erhan Bayram, Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Akgül, Memur Sen İl Temsilcisi Ahmet Koçak, ilçe ve belde başkanları ve parti üyeleri katıldı.

Kongrede konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak “Küskünlüklere ve kırgınlıklara son vermek, Partili Partisiz tüm hemşerilerimizi kucaklayarak sürdürmeye çalıştığımız bu görevde, biliyoruz ki istemeden de olsa eksiklerimiz, hatalarımız, kusurlarımız olmuş olabilir. Göreve başlar başlamaz, bir yandan Teşkilat içi çalışmalarımızı hızlandırarak, bir yandan da 31 Mart Yerel Seçimlerinin startını verdik. Cumhur İttifakımızın değerli birleşeni Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatları ve Ülkü Ocaklarının verdiği güçle Cumhur İttifakı olarak, Bolu’da, 127 gün süren yoğun bir seçim süreci yaşadık. Tabiri caizse, kirli ittifaklar ve gizli ortalıkların birleşeni olan karşı taraf, yalanlarla, iftiralarla ve akıl almaz vaatlerle seçim kampanyasını sürdürmüştür. 31 Mart seçimlerinin üzerinden, 11 aylık bir süre geçtikten sonra bugün gelinen nokta ise; bizim bu tespitimizi haklı çıkartmıştır. Bunu, Mesai gözetmeksizin yaptığımız çalışmalarda, Merkez İlçe Başkanlığımıza gelerek, şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla görüşen hemşerilerimizin, şikayetlerinden ve serzenişlerinden çok net görüyoruz.

Geçen 11 aylık süreç, Bolu’da Ak Parti belediyeciliğini aratmaktadır. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Partimizin kurulduğu ilk günden bu yana bizlere en önemli öğüdü olan “Siyasetin Tek Limanı Ahlaktır” sözünü şiar edinmiş, AK Parti Bolu Merkez İlçe Teşkilatları olarak buradan diyoruz ki; bu sadece kısa bir moladır. 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde, Ak Parti kadrolarıyla, ve Bolu Halkının desteğiyle Bolu Belediyesinde, yeniden AK Partinin Belediyecilik bayrağı dalgalanacaktır. Allah’ın izniyle, bundan da kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Moral bozmadan, umutsuzluğa kapılmadan, AK Parti Bolu Merkez İlçe Teşkilatı olarak hiç ara vermeden, bir yandan seçimin muhasebesini yaparken, bir yandan da köy köy, mahalle mahalle gezerek, hemşerilerimizle birlikte olduk. İl Başkanımızın, Milletvekillerimizin, İl genel Meclisi Başkanımızın, il Genel Meclisi Üyelerimizin de katılımıyla, Bolu’da Merkez İlçeye bağlı köylerimizin, birçoğunu bugün itibariyle ziyaret etmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, kongreye telefonla bağlanarak tüm salona hitap etti. Doğanay, “Bugün aranızda bulunamamanın üzüntüsü içerisindeyim. Her daim dualarınızı yanımda hissettim. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim sizlerin yokluğunu göstermesin. Kongremiz hayırlara vesile olsun diyorum. Başta kongremize katılan Genel Başkan Yardımcımız Hayati Yazıcı beyefendiye, bölgemiz milletvekili olan Recep Uncuoğlu’na, sayın divana ve salonda bulunan bütün dava arkadaşlarımızın hepsini saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı. “

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; AK Parti’nin temel unsurlarından bir tanesinin merkezinde insan olduğu vurgusunu yaparak; “Yürüdüğümüz yolda bu medeniyet hareketinden bugüne, yarına istikbale yürünen bu yolda milletini merkeze koyan anlayışıyla hamdolsun 19.yılın içindeyiz. Bizler biliyoruz ki önemli bir coğrafyadayız. Bu coğrafyamız dün olduğu gibi bugünde yarında 3 kıta, 7 iklim giden siyaset bilimcilerin tespitiyle insanların Ak Parti’ye oy vermekle kendi özlemleriyle, kendi hayallerine, kendi hakikatlerine ve kendi güçlerine oy verdi. Hamdolsun 18 yıllık icraatın sonda eğitimden, sağlığa, ekonomiden sosyal hayata dair değişim, dönüşüm 4 kat büyüyen bir ekonomi ile kendi coğrafyasında lider bir ülke ile karşı karşıyayız. Elbette Ak Parti’nin temel unsurlarından bir tanesi değer veren düsturu merkezinde insan olan, insana kıymet veren darbelerden, muhtıralardan hiçbir şeyden korkmayan, çekinmeyen bir hareketle yola devam etti. Dimdik durdu, omurgalı siyaset yaptı. Yol hikâyesinde milletle sözleştiklerini unutmadı hep yola devam etti. Vatanım, milletim bütün insanlar kardeşlerim düsturu siyasetin ana parametresi oldu. Buna ilişkinde yol hikâyesinde yoluna devam ediyor. Bizim durduğumuz yer gideceğimiz noktanın başlangıcıdır. Biz siyasette hiçbir şeyi kabul etmedik. En nihayetinde bu hissiyatla yol alıyoruz ve yola devam ediyoruz. Derdimiz, davamız, yolumuz, gönlümüz millet. Bu milletin medeniyet anlayışı, Allah bu medeniyet anlayışını daim kılsın diyorum. Başta dünden bugüne kadar merkez ilçede görev almış kıymetli başkanlarımı üyelerini inşallah yeni süreçte seçilecek başkanımız ve yönetim kurulu üyelerini şimdiden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kazım Konak Başkanlığındaki AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu; Engin Alemdar, Erdem Yılmaz, Haluk Yerlikaya, Basri Gökdemir, Kemal Çalışır, Mehmet Aydınöz, Abdurrahman Doğanay, Ümit Tomurcukgil, Muhittin Özçelik, Levent Kahraman, Bülent Hitit, Arif Esen, Kasım Eraslan, Necmettin Hancı, Yılmaz Akay, Hakan Dursun, Volkan Albayrak, Ersin Yılmaz, Efe Okan Başaran, Ali Yıldız, Özlem Kabadayı, Senem Aydın, Dilek Aydemir, Canan Akbay, Tenzile Kurtaran, Fatma Yılmaz, Filiz Aslan Büyüktopaç, Hatice Akkaya, Hande Gülderen. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı genel kurulda son konuşmayı yaptı.

Yazıcı, AK Parti’nin yerli ve milli bir parti olduğunu ifade ederek; “AK Partinin kuruluş evrelerinin teşkilat mensubu olarak, Ak Parti’ye sevdalı gönül vermiş bireyler olarak asla unutmayın. Türkiye’nin 2000’li yıllarda siyaseten nedenli sıkıntılar çektiğini ve otorite boşluğu olduğunu böylesi bir ülkede milletle, hizmetin farklılık arz ettiği bir yönetim anlayışı yaşadığı sürece olmaz. Ak Parti böyle bir ortamda vardı. Bakın Genel Başkanımız, liderimizin izlediğiniz konuşmasında ‘İnandığın yolda yürü’ söyleminin altını doldurdu. Bu ülkenin potansiyeli var. Bu ülkenin insanlarına her zaman güvenmek gerekir. Yeter ki doğru planlama yapalım, doğru işler yapalım. Millet güçlüğü aşmanın yönetimini bilir dedik ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kolları sıvadık çalışmaya başladık. Ak Parti’yi millet kurdu. Gerçekten yapılan anketlerde 40000 bine aşkın denek’e soruldu. Yeni bir partiye ihtiyaç var mı? Nasıl bir parti? Ak Parti yerli ve milli bir partidir” ifadelerini kullandı. 


Editör: E. Candan