Bolu Sağlık Müdürlüğünden açıklama

İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde anne karnındaki 21 haftalık ikiz bebeklerin doktor ihmali sonucu öldüğü iddiasına ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı.

Bolu Sağlık Müdürlüğünden açıklama
28.01.2020 - 10:00

 İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde anne karnındaki 21 haftalık ikiz bebeklerin doktor ihmali sonucu öldüğü iddiasına ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi  "27.01.2020 tarihinde ilimizde bazı basın yayın organlarında yayınlanan “Bolu’da Anne Karnındaki Ölen İkizlerle İlgili Doktor İhmali İddiası”  haberi ile ilgili Sağlık Müdürlüğümüzce basınımıza açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.

Maalesef 21 haftalık ikiz bebekleri kaybetmiş bulunmaktayız. Değerli ailemizin üzüntülerini paylaşıyoruz. Bununla beraber ilgili haber metninde adı geçen hastamızın yakınlarının, hastanın muayenesi sırasında doktorun hastaneyi terk ettiği iddiası doğru değildir. Sağlık Müdürlüğü olarak yaptığımız araştırmayla aldığımız ilk bilgilere göre; Hastamız, gebeliğinin başından itibaren hem aile hekimliği hem de devlet hastanemiz tarafından yakinen takip edilmiştir. Hasta, hastanemiz aciline başvurmuş, gerekli tetkikler doktor kontrolünde yapılmıştır. Bu tetkiklerde olağan dışı bir durum tespit edilmediği anlaşılmıştır. Olay vuku bulduğunda hastamız, farklı bir şikâyet ile hastaneye başvurmuş, nöbetçi kadın doğum uzmanımız tarafından tetkik edilmiş ve gerekli muayene yapılmıştır.

Bebeklerin anne karnında kalp seslerinin alınamaması üzerine hasta yakınlarının, gündüz muayene oldukları diğer acil doktorunun odasına ağır sözler ve hiddetle yürüdükleri, Bunun üzerine olayda adı geçen hekim ve tıbbi sekreterin hastane güvenliği tarafından güvenlik sebebi ile poliklinikten çıkarıldığı anlaşılmıştır.

Aynı anda adı geçen hastamız, acilde kadın doğum uzmanının kontrolünde muayene ve tetkiki bir başka odada aksamadan devam etmiştir. Bununla beraber konu ile ilgili Sağlık Bakanlığımızca gerekli soruşturma işlemi başlatılmıştır. Süreç ile ilgili gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


Editör: E. Candan