BAİBÜde çocuk şenliği

Geleneksel Çocuk Oyunları dersi kapsamında, İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” düzenlendi.

BAİBÜde çocuk şenliği
20.01.2020 - 13:23

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği”, herkesin özlem duyduğu geleneksel çocuk oyunları, şarkıları ve tekerlemeleri çocuklarla buluşturdu.

Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi AD Öğretim Görevlisi Gamze Çalık Çetin danışmanlığındaki Geleneksel Çocuk Oyunları dersi kapsamında, İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” düzenlendi.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen şenliğe, Sınıf Eğitimi öğrencileri ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 2’nci sınıf öğrencileri katıldı.

Aynı zamanda çocuk şarkıları ve oyunları yazan eğitimci Gamze Çalık Çetin’in müzikleriyle eşlik ettiği çocuklar, geleneksel oyunlarla tanışmanın mutluluğunu yaşadılar.

Etkinliğe; Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Ersin Aynal ve Öğretmenler Nurdan Serin Yavaş, Özcan Öztürk ve Nazmiye Ata ile üniversitemiz mezunu Elif Çelikbaş da katkı sundular.

Geleneksel çocuk oyunları ve şarkıları, çocukların, aidiyet ve güven duygularını geliştirmelerine, okuma yazma ve kavram eğitimi ile öz bakım becerilerini kazanmalarına yardımcı oluyor.

Editör: E. Candan