Bolu Valisinden Teşekkür Yemeği

Hoş Geldin ve Güle Güle Yemeği’ne sponsor olan firma sahiplerine teşekkür yemeği verildi. 

Bolu Valisinden Teşekkür Yemeği
21.12.2019 - 13:31

Bolu Valisi ve aynı zamanda Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Ümit tarafından, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfının üniversite öğrencilerine yönelik her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Hoş Geldin ve Güle Güle Yemeği’ne sponsor olan firma sahiplerine teşekkür yemeği verildi. 

Yemekte Bolu’nun yetiştirdiği önemli değerlerden olan, Bolu Bağışçılar Vakfı Kurucu Başkanı, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi merhum Şerafettin Erbayram için Yasin-i Şerif okundu.
Hampton By Hilton Otelinde düzenlenen yemeğe; Bolu Valisi ve aynı zamanda Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Ümit, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve yemeklere katkı sağlayan firma temsilcileri katıldı. 
Bolu Valisi Ahmet Ümit, yemek öncesinde yaptığı konuşmada, bu yemeği üzüntülü bir şekilde düzenlediklerini ifade ederek merhum Şerafettin Erbayram ile ilgili düşüncelerini aktardı. 
Vali Ümit, merhum Şerafettin Erbayram ile ilgili şu ifadelere yer verdi: 
“Öncelikle, Şerafettin Erbayram Beyefendi’ye Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. O, bu kentin duayenlerinden, önemli işadamlarından, önemli ağabeylerinden ve önemli kanaat önderlerinden bir tanesiydi. Aslında bugün burada, onun da katılımıyla üniversitemizin açışında ve kapanışında öğrencilerimize, “hoş geldin” ve “veda yemeği” veriyoruz. Burada merhum Şerafettin Bey de bulunacaktı. Birlikte olacaktık ama maalesef bugün, hak vaki oldu ve rahmetli oldu. Onun için buruk bir şekilde bu programı yapmış olduk. Şerafettin Bey, yaklaşık bir senedir benim de yakinen takip ettiğim ve zaman zaman ilin birçok konularında istişare ettiğim, fikir alışverişinde bulunduğumuz değerli bir büyüğümüzdü. İlimize çok önemli katkılarda bulunmuş, gittiği her yerde Bolu’yu düşünen, “Bolu’da nasıl daha güzel ziraat yapabiliriz? Hayvancılığı nasıl geliştirebiliriz? Toprağı nasıl daha verimli hale getirebiliriz?” gibi hep bunun tefekkürü ile yatıp kalkan ve aynı zamanda nerede yatırım, ekim, dikim varsa oraya koşturan çok değerli bir ziraat mühendisi. Ekonomimize çok ciddi katkıları olan bir işadamımız. Aynı zamanda bir gönül adamı, sosyalitesi yüksek olan entelektüel bir beyefendiydi. Maalesef bugün kaybettik ama ölüm Allah’ın emri. Önemli olan, bu dünyada hoş bir seda bırakmak. Öncesinde de biliyorduk ama bugün bu programda da gördük ki; çok güzel intibalar ve gönüllerde hoş seda bırakmış. Herkes kendisini rahmetle yad ediyor, bu çok önemli bir şey. Hayırlı insan olabilmek, toplumun dertleriyle dertlenmiş olabilmek, topluma maddi ve manevi katkı sunabilmek çok önemli. Şerafettin Erbayram Beyefendi de hayatında bunu başarmış. Örnek alınacak bir beyefendiydi. Yeni nesiller tarafından örnek alınmasını hususiyle istirham ediyorum. Cenab-ı Hak’tan tekrar gani gani rahmet diliyorum. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.
“VERDİĞİNİZ DESTEKLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM”
Bolu Valisi Ahmet Ümit, daha sonra ise vakıf ve üniversiteye emeği geçenlere teşekkür ederek; “Halk ve kent ile bütünleşmiş üniversite sahibi olmak üniversitenin vatandaş içerisinde yer almasını sağlamak, vatandaşın rahatlıkla üniversite ile temas kurabilmesine bir zemin hazırlamak, üniversitenin çok daha etkin olmasını ve faydalı işler yapmasını sağlar. Öğrencilerimiz geldiklerinde bir tanışma yemeği, gönderirken bir veda, vefa yemeği yapabilmek mühim. Bunu sizler yaptınız. Bunu vakfımız planladı, düşündü. Ama sizler kendi imkânlarınızı gelirlerinizden ayırdınız buraya takdim ettiniz. Sizlerin ikramlarınızla öğrencilerimize ve katılımcılara yemek ikram etme imkânı buluyoruz. Hem üniversitenin açılışında hoş geldiniz derken hem de okulun kapanışında güle güle derken ya da üniversiteyi bitirmiş ayrılan öğrencilerimize bir vefa yemeği olarak sunuyoruz. Çok önemli bir jest bu da sizlerin sayesinde oldu ve oluyor. Katkılarınız dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Bu çocukların gittiği yerde her birisi bizim gönül elçimiz. Her birisi dünyanın ve Türkiye’nin değişik gelmiş insanlar. Aynı zamanda öğrencilerimiz bu memleketin değerlerini, güzelliklerini gittikleri yerlerde anlatması lazım. Böylesine güzel bir ilin reklamasyonunda hem de gerçek değerlerimizin tanıtılmasında ayrı ve müstesna bir yer taşır üniversite öğrencileri. Bu güzelliklere sizlerde kendi imkânlarınız ölçüsünde katkı sağladınız. Gerek vakfımıza gerek üniversitemize emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: E. Candan