Ahmet Ümit 10 Aralık mesajını yayınladı

Bolu Valisi Ahmet Ümit 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Ahmet Ümit 10 Aralık mesajını yayınladı
10.12.2019 - 10:36

Bolu Valisi Ahmet Ümit  10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yazılı  bir açıklama yaptı.

Ümit; “İnsan haklarını ortak temel ilkeler çerçevesinde evrensel düzeye taşıyan bu Beyanname, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduklarını kabul ve ilan etmektedir” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere değindi;
 
İnsan haklarının temel belgesi olarak varsayılan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilerek yayınlanmıştır.

İnsan haklarını ortak temel ilkeler çerçevesinde evrensel düzeye taşıyan bu Beyanname, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduklarını kabul ve ilan etmektedir.

Buna göre herkes, cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, ulusal veya toplumsal köken, zenginlik gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin bu beyannamede belirtilen tüm hak ve özgürlüklerden eşit şekilde istifade eder.

Evlatları olmaktan büyük onur ve gurur duyduğumuz ecdadımız, tarihimiz boyunca farklı kültürlere, farklı dinlere kucak açarak dünya üzerinde mazlumların daima sığınağı olmuştur.

Biz; yaratılanı Yüce Yaratan'dan ötürü sevmeyi esas alan, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli v.b. birçok gönül ve bilim insanını yetiştiren, insana hak ettiği değeri sunarak hoşgörü anlayışını kültürümüze ve tüm insanlığa armağan eden büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde belirtilen; eşitlik, yaşam hakkı, kişi hürriyeti ve emniyeti, işkence yasağı, masumiyet karinesi, özel hayatın gizliliği, seyahat hürriyeti, ailenin korunması, din ve düşünce hürriyeti, düşünceyi açıklama hürriyeti gibi hak ve özgürlükler Anayasamızın temel ilkeleri arasında yer almıştır.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında belirtilen temel hak ve özgürlüklerin her bir vatandaşımız tarafından tam ve doğru olarak rahatça kullanılabilmesi için Valiliğimiz başta olmak üzere tüm kurumlarımız hassas bir sorumluluk anlayışı içerisinde, görevlerini en iyi şekilde yapmaya gayret etmektedirler.

"Bu duygu ve düşüncelerimle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününün ve müteakiben kutlanacak olan İnsan Hakları Haftası’nın insanlığın huzur ve kardeşliğine vesile olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın Dünya İnsan Hakları Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Editör: E. Candan