Vali Ümit; Gönüllerde Engel Olmasın

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte engelli gençlerimiz yeteneklerini sergiledi. 

Vali Ümit; Gönüllerde Engel Olmasın
4.12.2019 - 13:29

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte engelli gençlerimiz yeteneklerini sergiledi. 

Bolu Valiliği Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. 
 
Düzenlenen etkinliğe Bolu Valisi Ahmet Ümit,  Bolu Garnizon Komutan Vekili Albay Göksel Çaylı, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Okur, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, daire müdürleri, engelli bireylerimiz ve aileleri katıldı.
 
Etkinlik öncesinde Bolu Valisi Ahmet Ümit, Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Zihinsel Yetersiz Çocuklar Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Bolu Şubesi, Özel Gelişim Rehabilitasyon Merkezi, Özel Reyhan Rehabilitasyon Merkezi Ve Özel Özden Rehabilitasyon Merkezi tarafından hazırlanan el ürünleri ve resim sergisini gezerek açılan stantlarda yer alan ürünleri inceledi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik konuşmalarla devam etti.

Düzenlenen etkinlikte Bolu Valisi Ahmet Ümit bir konuşma yaparak tüm engelli bireylerimizin 3 Aralık dünya Engelliler Günü’nü kutladı.
 
“GÖNÜLLERDE /DUYGULARDA ENGEL OLMASIN” 

Dünyada 7.7 milyar civarında insan yaşadığını ve bu insanların içinde dünyanın engelli oranının % 15,Türkiye’deki engelli oranının ise  % 12 olduğunu ifade eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Engellilik bir gerçektir. Yarın kimin engelli olacağı kimin sağlam olacağı belli değil. Önemli olan her şeyden önce gönüllerde ve duygularda engel olmamasıdır. Bütün insanlar her bakımdan eşittir. O eşitliği realize edebilmek adına hem kamu kurumları, hem özel sektör, hem anneler- babalar hem de kamu görevlileri, kısacası hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalıyız” dedi. 

Dünya genelinde sürekli devam eden savaşlar, dengesiz gelir dağılımları, problemler v.b. muhtelif sebeplerle her geçen gün engelli sayısının arttığını ifade eden Vali Ümit, “Bu sorunlara karşı devletler de kendi çapında çözüm üretmeye çalışmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nde özellikle son yıllarda engellilerimize sunulan hizmetleri geliştirmek için büyük gayretler sarf edilmektedir. Bir taraftan kamu kurumlarına erişebilirlik, bir taraftan yaşlı bakımları, bir taraftan engelli maaşları, bir taraftan engellilerin istihdamına yönelik kurallar/kararların geliştirilmesi ve engellilerin çalıştırılması gibi birçok tedbirler alınmaktadır” şeklinde konuştu.

Editör: E. Candan