Yusufun hayali gerçek oldu

En büyük hayali kepçe kullanmak olan 8 yaşındaki bedensel engelli Yusuf Vural, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sayesinde bu hayalini gerçekleştirdi. 

Yusufun hayali gerçek oldu
3.12.2019 - 14:56

En büyük hayali kepçe kullanmak olan 8 yaşındaki bedensel engelli Yusuf Vural, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sayesinde bu hayalini gerçekleştirdi.

Yusuf’un hayalini öğrenen Başkan Özcan, hemen bir program düzenlenmesi talimatı vererek, Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne Yusuf’u ve ailesini davet etti.

Başkanın daveti üzerine Aşağısoku Mahallesi’nde bulunan Fen İşleri Müdürlüğü’ne gelen Yusuf Vural’ın heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kazıcı/yükleyici iş makinesine bindirilen küçük Yusuf, iş makinesi operatöründen kısa bilgiler aldıktan sonra iş makinesinin kazıcı kepçesini tek başına hareket ettirdi.

Programın devamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Yusuf Vural’a maket iş makinesi hediye etti.

Hediyesini de çok beğenen Yusuf, Başkan Özcan’a teşekkür etti.

“Yusuf, gece boyu heyecandan uyuyamamış” Konu ile ilgili bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; Yusuf’un iş makinesi kullanma hayali olduğunu öğrendikten sonra harekete geçtiklerini ifade ederek, “Yusuf, 8 yaşında bir engelli kardeşimiz. Bir haber aldık, Yusuf’un en büyük hayali, kepçe kullanmakmış. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Yusuf’un bu hayalini gerçekleştirelim istedik. Çok mutlu oldu, annesiyle konuştum, bütün gece heyecandan uyuyamamış. Çocuklarımızı mutlu etmek bizi de mutlu ediyor” dedi.

“Yusuf’un yürümesi için ne gerekiyorsa yapacağız” Başkan Özcan, Yusuf’un farklı bir tedavi ile yürüme ihtimalinin olduğunu öğrendiğini de ifade ederek, “Yusuf’un bir hayali daha var; farklı bir tedavi ile yürüme ihtimali var. İnşallah biz de bu konuda, Yusuf’u yürütebilmek için hem belediye olarak hem de Bolu’daki hayırseverler olarak elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Belki de önümüzdeki 3 Aralık’ta Yusuf’u yürürken görebiliriz” diye konuştu.


Editör: E. Candan