Küresel Ekonomiye Kooperatif Etkisi

Türkiye Kooperatifler Fuarı "Küresel Ekonomiye Kooperatif Etkisi" teması ile 5-8 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde ziyaretçilerle buluşacak.

Küresel Ekonomiye Kooperatif Etkisi
22.11.2019 - 09:54

Ticaret Bakanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türkiye Kooperatifler Fuarı "Küresel Ekonomiye Kooperatif Etkisi" teması ile 5-8 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde ziyaretçilerle buluşacak.

Türkiye’deki kooperatif ürünlerini yerel ve küresel ticaret ağına dahiletme misyonuyla düzenlenen ve “Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme” sloganıyla gerçekleştirilecek olan fuara katılımın yüksek olması beklenirken, çeşitli illerden 160’tan fazla kooperatif ve kooperatif üst kuruluşu ürünlerini ve hizmetlerini tanıtacak.

Türkiye Kooperatifler Fuarı ile kazanılan vizyon sayesinde kooperatiflerin üretim kapasitelerinde ve ticaret hacimlerinde artış sağlaması, kooperatiflerinihracatta da pay sahibi olması amacıyla fuarda sadece kooperatifler değil, kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşları, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, perakende sektörünün temsilcileri, önde gelen elektronik ticaret firmaları da yer alacak.

“PANEL VE EĞİTİMLER DÜZENLENECEK”

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bolu Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi;

“Kooperatifler fuar boyunca Türkiye’nin önde gelen e-ticaret temsilcileri ile ikili görüşmeler yaparak ürünlerini modern çağın ticaret ağında pazarlama imkanlarını değerlendireceklerdir.

Market temsilcilerinin de hazır bulunacağı fuarda kooperatifler, ürünlerini market raflarına taşıma fırsatı bulacaklardır.

Fuara dünyanın çeşitli ülkelerinden alım heyetleri de davet edilmiş olup, Alım heyetleriyle yapılacak birebir görüşmeler sayesinde kooperatifler kendilerine yeni ihracat rotaları belirleme ve küresel pazara dahil olma imkanı yakalayacaklardır.

Fuar boyunca kooperatiflere ihracat süreçleri ve destekleri, dijital gelişmeler, e-ticaret ile ilgili konularda eğitimler verilecektir.

Ayrıca başarılı kooperatif hikâyelerinin ve yurtdışından gelen kooperatiflerin tecrübelerinin aktarılacağı panel ve eğitimler de düzenlenecektir.

Vatandaşlarımız fuarı ücretsiz ziyaret edebilecek olup,7 milyona yakın ortağı bulunan kooperatifleri yakından tanıyıp ürünlerini satın alabilme fırsatı bulacaklardır” dedi.


Editör: E. Candan