Şengül Ümit, İş Kadınlarıyla Bir Arada

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in eşi Şengül Ümit, Bolu’daki Sanayici ve İşadamlarının eşleri ve İş Kadınlarımızla bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi. 

 Şengül Ümit, İş Kadınlarıyla Bir Arada
15.11.2019 - 09:50

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in eşi Şengül Ümit, Bolu’daki Sanayici ve İşadamlarının eşleri, Bolu’da faal haldeki fabrikaların Genel Müdürlerinin eşleri ve İş Kadınlarımızla bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Bolu’nun sorunları, yapılabilecek sosyal projeler, bitme aşamasında olan “Bolu Valiliği Yardımlaşma Çarşısı” için verilebilecek katkılar ve Gönül Elçileri Projesi kapsamında yürütülen Koruyucu Aile Programı hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

 “DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE HİZMET ETME GAYRETİNDEYİZ”

Düzenlenen kahvaltıda konuşan Vali Ümit’in eşi Şengül Ümit, “Bolumuzun istihdamına ve ekonomisine katkı sağlayan değerli iş kadınlarımızla ve iş insanlarımızın kıymetli eşleriyle bir araya gelmekten mutlu oldum. Zaman zaman bazı etkinliklerde zaten bir araya geldik, bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz. Bizler yerelde Bolu ve Bolu’da yaşayan vatandaşlarımıza, genelde de devletimize ve milletimize hizmet etme gayretindeyiz. Artık bir şeyler yapmayı düşünme zamanı değil projeleri faaliyete geçirme zamanı olduğunun kanısındayım. Bu anlamda biz kadınlar olarak sosyal yardımlaşma anlamında projeler yapabiliriz.

“DEVLETİMİZ, SOSYAL DEVLET OLMA ÖZELLİĞİNİ ÇOK İYİ GERÇEKLEŞTİRDİ”

Devletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve muhterem Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın koordinesinde gerek Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımızla gerekse Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimiz vasıtasıyla dezavantajlı vatandaşlarımıza yapılan hizmetlerle sosyal devlet olma özelliğini çok iyi gerçekleştirdi. Çok güzel hizmetler yapılıyor.

“DAHA ÇOK İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZA ULAŞMAYI AMAÇLIYORUZ”

Bizlerde yerelde Sosyal Yardımlaşma Vakfımızdan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzden faydalanan dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz ve eksiklikleri yerinde tespit ederek tamamlama gayretinde oluyoruz. Bu eksikliklerin giderilmesi, paydası insana hizmet ve Bolu olan hayırsever vatandaşlarımızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tek çatı altında toplamak, daha çok dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşabilmek için Yardımlaşma Çarşısı kurmayı planladık. Bu çarşımızda yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın yardımlarını da kabul ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu yardımları ulaştırmayı amaçlıyoruz.  Sayın Valimiz Ahmet Ümit’in direktifleriyle yer temini yaptık. Gerekli tadilat çalışmalarımızı tamamladık. Sadece gıda ve tekstil konusunda çarşımızın içinin doldurulma kısmı kaldı.

“HERKESİ PROJEMİZE DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUM”

Yardımlaşma Çarşımız tamamlandığında isteyen vatandaşlarımız öncelikle gıda ve tekstil anlamında yardım yapabilecekler, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız da gelerek bu yardımlardan faydalanabilecek. Bu anlamda siz değerli iş kadınlarımızdan ve iş insanlarımızın kıymetli eşlerinden çarşımızın doldurulmasında desteklerinizi bekliyoruz. Sizden çevrenizdeki kişilere projemizden, çarşımızın çalışmasından bahsederek gerek çarşımızın içinin doldurulmasında gerekse ihtiyaç sahiplerine ulaşma anlamında desteklerinizi bekliyoruz. Bu çarşı Bolu Valiliği’nin ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde hizmetlerini sürdürecektir. Ekonomik durumu iyi olan hayırsever vatandaşlarımızla dezavantajlı fakir vatandaşlarımız arasında köprü görevi yapacaktır. Hayırsever tüm vatandaşlarımızı Yardım Çarşısı projemize destek vermeye davet ediyorum. Şimdiden verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Vali  Ahmet Ümit’in eşi Şengül Ümit’in Koruyucu Aile Projesi hakkında da katılımcıları bilgilendirmesinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Selin Bayar tarafından Koruyucu Aile Projesi hakkında sunum yapıldı.


Editör: E. Candan