Tapu Ve Kadastro Müdürlüklerine "Erişilebilirlik Belgesi"Verildi

Bolu Valisi Ahmet Ümit, engelli erişilebilirliği konusunda denetimden geçen Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine "Erişilebilirlik Belgesi" verdi.

Tapu Ve Kadastro Müdürlüklerine
14.11.2019 - 10:12

Bolu Valisi Ahmet Ümit, engelli erişilebilirliği konusunda denetimden geçen Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine "Erişilebilirlik Belgesi" verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 18.08.2015 tarihli 28713 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği” kapsamında engelli vatandaşların başkalarına ihtiyaç duymadan toplumsal yaşama katılabilmeleri, kamu kurum ve kuruluşlarında daha rahat ulaşımı ve hizmet alabilmelerine yönelik oluşturulan “Erişilebilirlik İzleme ve Destekleme” Komisyonca yapılan denetimler sonucunda erişilebilir olduğu belirlenen Bolu Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazandı.

Valilik makamında düzenlenen törende Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından Tapu ve Kadastro 1. Bölge Müdürü Doğan Bayat’a hizmet binası için hazırlanan ‘Erişilebilirlik’ Belgeleri takdim edildi.

Törende belgeleri verirken kurumları tebrik eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, tüm bireylerin kamusal ve özel hizmetlere erişilebilirliğinin önemine değinerek, ilgili kurumları kutladı ve bu belgenin özelimizde Bolu’da genelde ise tüm Türkiye’ye örnek olması temennisinde bulundu.

Erişilebilirlik Belge törenine Bolu Valisi Ahmet Ümit, Tapu ve Kadastro 1. Bölge Müdürü Doğan Bayat, Şube Müdürleri Elvan Sivas ile Reşit Kuluöztürk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Bolu Tapu Müdürü Gökhan Akkaya ve Bolu Kadastro Müdürü Kemal Kurt katıldı.


Editör: E. Candan