Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Protokolü İmzalandı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalandı.

Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Protokolü İmzalandı
14.11.2019 - 10:06

 “Geleceğim Mesleğim” sloganıyla yürütülen program kapsamında Bolu Valiliği öncülüğünde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Bolu Valiliği’nde yapılan protokol törenine Bolu Valisi Ahmet Ümit, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ile Milli eğitim Müdürü Yesin Tepe ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katılım sağladılar.

Söz konusu protokol kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile eğitim ve öğretim sezonu boyunca çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecek.

Protokol ile MEB 2023 Eğitim vizyonu ve 2019 yılı Kalkınma Ajansları için belirlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulamaları çerçevesinde belirtilen mesleki eğitimin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılması hedeflerine katkı yapmak üzere Bolu sınırları içerisindeki tüm mesleki ve teknik eğitim paydaşları arasında farkındalık yaratmaktır.

Yapılacak çalışmalar kapsamında ilimizdeki mesleki eğitimin tanıtılması ve cazibesinin artırılması hedeflenmektedir.

Öğrencilere, velilere ve tüm mesleki eğitim paydaşlarına mesleki eğitimin kendilerine sağlayacağı olanaklar ve fırsatlar tanıtılacaktır.

Protokol töreninde konuyu değerlendiren ve bu imzaların Bolu’ya hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, meslek liselerinin sanayici, tüketici ve eğitim sistemi için çok önemli olduğunu, bu alanda yapılacak çalışmaların eğitimciler, öğrenciler, veliler ve sanayiciler için önemli bir motivasyon kaynağı olacağını vurguladı.


Editör: E. Candan