Sağlık Müdürlüğü 300 bin TL istedi

Çarşamba günü gerçekleşen oturumda İl Sağlık Müdürlüğü’nün bütçe sunumu gerçekleşti.

Sağlık Müdürlüğü 300 bin TL istedi
14.11.2019 - 09:50

İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor.

Çarşamba günü gerçekleşen oturumda İl Sağlık Müdürlüğü’nün bütçe sunumu gerçekleşti.

Yaşar Yüceer başkanlığında aybaşında başlayan İl Genel Meclisi Kasım Ayı toplantıları kapsamında bütçe görüşmeleri devam ediyor.

Çarşamba günü gerçekleşen oturumda İl Sağlık Müdürlüğü’nün bütçe sunumu yapıldı.

Kurum adına sunum yaparak meclis üyelerini bilgilendiren İl Müdürü Muhammet Emin Demirkol, 2019 yılında kurum tarafından yapılan çalışmaları anlatırken, 2020 yılı için meclisten 300.000 TL. bütçe talebinde bulundu.

Talep incelenmek üzere Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi. Demirkol’un sunumunun ardından Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Taner Laçin’de söz alarak 2019 yılında yaptıkları çalışmalar ve 4’üncü yılını doldurdukları Türkiye’deki ilk ve tek projeleri olan BOLUMUTLU DİŞLER projesini anlattı.

Projenin oldukça başarılı yürüdüğüne dikkat çeken Laçin, hazırladıkları BOLUMUT çizgi filmini de ilk kez meclis üyeleri ile birlikte izledi.

İl Genel Meclis üyeleri bu başarılı proje nedeniyle Laçin ve ekibine teşekkür etti. Toplantıda ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bütçe talebi ile ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen rapor da görüşüldü.

Rapora göre Müdürlüğe amatör spor kulüplerine yardım amacıyla 150.000 TL. bütçe aktarılması uygun görülürken konu nihai kararın verilmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisinde Perşembe günü ise Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün bütçe talebi ele alınacak.


Editör: E. Candan