Vali Ümit; Acıları hala yüreğimizde

Bolu valisi Ahmet Ümit yazılı bir açıklama yaparak "12 Kasım 1999 yılında yaşanan deprem sonrası kaybettiğimiz canların acıları hala yüreğimizde" dedi.

Vali Ümit; Acıları hala yüreğimizde
12.11.2019 - 11:04

Bolu valisi Ahmet Ümit yazılı bir açıklama yaparak "12 Kasım 1999yılında yaşanan deprem sonrası kaybettiğimiz canların acıları hala yüreğimizde" dedi.

Vali Ümit yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

İlimizde 48 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 353 vatandaşımızın da yararlanmasına neden olan, 7,2 şiddetindeki Düzce depreminin üzerinden yirmi yıl geçmiş bulunuyor.

Ülkemizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini alan bu büyük depremde kaybettiğimiz canların acıları hala yüreğimizdedir.

Devletimiz ve milletimiz, bütün zor ve acılı günlerde olduğu gibi bu felaketten sonra da, olağanüstü bir gayret göstererek birlik ve beraberlik içinde hareket edip hızlı bir şekilde yaraları sarmıştır.

Ancak depremin bıraktığı acılar hâla yüreğimizde yaşamaya devam etmektedir. Yaşadığımız bu depremler neticesinde; ülkemizin ve ilimizin deprem kuşağı üzerinde bulunuyor olması, deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemizi, bugün ve gelecekte de bu tür felaketlerin yaşanma ihtimalinin bulunduğu gerçeğini hiçbir zaman göz ardı etmememizi gerekli kılmaktadır.

Yani Depremler her zaman olacaktır. Önemli olan doğal afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak, bu afetlerde can kaybının olmaması ve mal kaybını da mümkün olan en az seviyeye indirecek şekilde gerekli hazırlıkları yapmamız ve önlemleri almamızdır. Depremle birlikte yaşamayı öğrenmemiz bir zorunluluktur.

Doğal afet olan depremlerin felakete dönüşmemesi için doğayı elverdiği ölçüde doğru kullanmak, bilimin dediğini yapmak ve gerek bireyler olarak gerekse kamu kurum ve kuruluşları olarak herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapma gayretinde olmasıdır.

12 Kasım Depreminin 20’nci yıl dönümünde Yüce Rabbimden aynı acının ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ederken, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum." 


Editör: E. Candan