Atatürkü Anma Töreni

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete intikalinin 81’inci yılında  Bolu’da da düzenlenen törenlerle anıldı.

Atatürkü Anma Töreni
11.11.2019 - 00:01

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete intikalinin 81’inci yılında tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da düzenlenen törenlerle anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci yıl dönümü nedeni ile Anıt Park’ta düzenlenen törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Kıdemli Albay Göksel Çaylı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Vali Yardımcısı Çağlayan Kaya, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, Şehit yakınlarımız, Gazilerimiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Anıtpark’ta düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı.

Bolu Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının çelenklerini Atatürk Anıtına sunumundan sonra saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık siren sesleri eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Bayraklar yarıya indirildi.

Atatürk’ü anma programında “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği”nin 2. Maddesinin 6. Fıkrası “Bayramların dışında anıtlara çelenk koymak isteyen kuruluş, kişi veya kişi toplulukları kırksekiz saat önceden mülki idare amirinden izin almak zorundadır. İzin alınmadan konulduğu görülen çelenkler, kolluk tarafından kaldırılır” hükmü ve “İl Atatürk’ü Anma Komitesi” Kararının I/4. Maddesi gereğince bu güne mahsus olması kaydıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunmak isteyen STK’lar da Anıta çelenklerini sundular.

Vali Ahmet Ümit ve protokol üyeleri, Atatürk Anıtında gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen anma törenine geçtiler.


Editör: E. Candan