Doğaseverler Sokak Hayvanları İçin Yürüyor

Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen doğa yürüyüşlerine katılan doğaseverlerin yaptıkları bağışla sokak hayvanlarının bakım ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlıyor.

Doğaseverler Sokak Hayvanları İçin Yürüyor
24.10.2019 - 11:12

Bolu Belediyesi şehrin doğal ve kültürel güzelliklerini Türkiye’ye tanıtarak Bolu’yu doğa sporlarının merkezi yapma amacıyla her hafta trekking (dağ yürüyüşü) etkinliği düzenleniyor.

Proje Yönetim Birimi Doğa Sporları Proje Uygulama Bölümü tarafından her hafta farklı bölgeyi tanıtmaya yönelik düzenlenen etkinliklerde atılan her adım sokak hayvanlarını doğrudan ilgilendiriyor.

Etkinlikte uzman personel eşliğinde kentin saklı cennetlerini keşfetmek için yürüyen doğaseverler, yaptıkları bağışlarla sokak hayvanlarının bakım ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlıyor.

Burada elde edilen gelirin tamamı ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla geçtiğimiz aylarda Türkiye’de bir ilke imza atılarak kurulan Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu’na bağışlanıyor.

Komisyon da bağışlanan meblağın tamamını sokak hayvanlarının barınma ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanarak kentteki sokak hayvanlarının destekçisi oluyor.

Bu etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar, Facebook “Doğayı Seviyorum” sayfasından başvuruda bulunabilirler.


Editör: E. Candan