Kılıçdaroğlu Boluda temel atma törenine katıldı

Bolu Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasının temel atma töreni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Kılıçdaroğlu Boluda temel atma törenine katıldı
5.10.2019 - 15:33

Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce yapımına başlanılan yeni Bolu Orman Müdürlüğü hizmet binası için temel atma töreni düzenlendi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkan Vekili Levent Gök, bazı milletvekilleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törende yaklaşık 20 milyon Türk Lirası yatırım bedelli Orman Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasının temeli dualarla atıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu birer konuşma yaptı.

Özcan, binanın neden Bolu Belediyesi tarafından yapıldığına açıklık getirerek “2018 yılında Bolu Belediyesi ile Orman Genel Müdürlüğü bir anlaşma yapılmış. Bu anlaşmanın karşılığında Karacasu yolunda 180 dönümlük yerin mülkiyeti Bolu Belediyesi’ne kazandırılmış. Bunun karşılığında ise Bolu Belediyesi Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binasını yapmayı taahhüt etmiş. Yaklaşık 20 milyon liralık bir yatırım.” dedi.

“320 dönümlük ‘Botanik Park’a önümüzdeki dönem başlayacağız”

Bina yapımı karşılığında alınan 180 dönü yerin nasıl değerlendireceği ilgili de konuşan Özcan, “Bu bölgede belediyemiz tarafından kamulaştırılan 140 dönümlük bir yer var. 180 dönüm de ormandan aldık, toplamda 320 dönümlük bir ‘Botanik Park’ı önümüzdeki dönem inşa etmeye başlayacağız. Orada yapılacak olan Botanik Park’ımız Türkiye’de ikinci örnek olacak. Dünyanın da en iyi botanik parklarından bir tanesi olacak. Bunu iddia ediyoruz” diye konuştu.

“Bolu Davos’tan da güzel”

Bolu’nun turizm hedeflerinden de bahseden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şunları söyledi: “Bolu Türkiye’nin en güzel şehri. İddialı bir şekilde söylüyoruz. Milletvekilliği yaptığım dönemde bir vesileyle İsviçre’nin Davos kentine gitmiştim.

Bolu Davos’tan da güzel.

Sayın Genel Başkanı’ma da gelirken bahsettim, çok ciddi bir konum avantajına sahip. Yaklaşık 35 milyon insanın 2-2buçuk saatte ulaşabileceği bir şehir. Buradaki otobanımızdan her yıl 50 milyon insan geçiyor. Allah vergisi bir doğaya sahibiz. Abant bizim, Gölcük bizim, Yedigöller bizim, Kartalkaya bizim. Ancak bu kadar doğal güzelliklere sahip olmasına rağmen, konum avantajına rağmen bir şeye karar verilememiş. Bolu turizm şehri mi olsun, üniversite şehri mi olsun? 35 yıldır bu tartışma devam ediyor. İki konuda da arzu ettiğimiz yere gelemedik.

“5 yılın sonunda Bolu çok mesafe kat edecek”

Bolu bu 5 yılın sonunda hem sanayi alanında, hem turizm alanında hem de üniversite kenti olma noktasında çok ciddi mesafe kat edecek. Biz bu konularda oldukça iddialıyız. Önümüzdeki yıl inşallah Bolu’ya geldiğinizde Bolu’nun aynı zamanda Türkiye’nin en temiz şehri olduğunu tescilleyerek de sizlerle paylaşacağız. Geçen hafta Londra’daydım bir vesileyle. Son birkaç ayda aldığımız tedbirlerle şuan için Bolu’nun Londra’dan çok daha temiz olduğunu gururla sizlerle paylaşabilirim diye düşünüyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise iki kurum arasında yapılan protokolün ‘devletin devamlılığı’ açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

CHP Lideri, “Merkezi hükümetle, yerel hükümet arasında devletin devamlılığı açısından güzel bir örneği bugün gerçekleştiriyoruz. geçmiş belediye başkanının yapmış olduğu protokolü, daha sonra seçilen belediye başkanı yerine getiriyor. Bunun güzelliği, merkezi hükümetle yerel yönetimin kavgası değil, tam tersine uyum içinde vatandaşa hizmet etmektir. Bu bağlamda, belediye başkanımızın yaptığı bu yatırımı gerçekten önemli görüyoruz. Bir arada, kardeş içinde yaşamak, kaynağı toplum için harcamak, toplumun çıkarlarını savunmak belediye başkanımızın da görevlerinden birisidir. Bu nedenle yaptığı bu yatırım dolayısıyla kendisine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Bolu’yla ilgili de görüşlerini paylaşarak “İkinci konu, Belediye Başkamız uzun uzun Bolu’dan bahsetti. Bolu’nun Davos’tan güzel olduğunu söyledi, Türkiye’nin en güzel şehridir dedi. Ve bunu da iddialı bir şekilde söylüyorum dedi. Haklıdır, orman açısından zaten bildiğim kadarıyla Türkiye’de bir numara. Şimdi Yedigöller’i bilmiyorum ama Yedigöller şimdi herhalde renk cümbüşüdür. Olağanüstü bir doğası var, bu doğayı bozmamak lazım. Onu da belediye başkanımız büyük bir kararlılıkla, çevreyi havayı temiz tutarak zaten yerine getirecek. Onun da sözünü verdi.” diye konuştu.

Ülke gündemine ilişkin görüşlerini de paylaşan Kılıçdaroğlu, daha sonra protokol üyeleriyle birlikte yapılan dua sonrası butona basarak yaklaşık 20 milyon Türk Lirası yatırım bedelli yeni Orman Bölge Müdürlüğü binasının temeline beton dökümünü gerçekleştirdi.


Editör: E. Candan