Bu ambulans sadece Boluda var

Bolu Belediyesi tarafından hizmete sokulan temizlik ambulansları çalışmaya başlıyor.

Bu ambulans sadece Boluda var
30.09.2019 - 09:50

Bolu Belediyesi tarafından hizmete sokulan temizlik ambulansları çalışmaya başlıyor.

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir, Türkiye’de ilk defa Bolu’da böyle bir uygulamaya geçtiklerini ve söz verdikleri gibi Bolu’yu kısa sürede Türkiye’nin en temiz şehri yapacaklarını söyledi.

Bolu’nun Türkiye’nin en temiz kenti olması hedefine yönelik Bolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında son olarak ‘Temizlik Ambulansları’ hizmete giriyor. 2 araçtan oluşan temizlik ambulansları şehrin kuzey ve güneyinde sabah saat 06.00 ve 21.00 arasında çalışacak.

“Türkiye’de ilk defa Bolu’da böyle bir çalışma başlattık”

Hayata geçirilen yeni sistem hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir; “Şehrimizde biz göreve geldiğimizden bu yana ve hatta daha öncesinden beri gelen bir temizlik sorunu vardı. Hem sabote ediliyorduk hem sistemsel ve araç anlamında sıkıntılarımız vardı. İnsanlarımızı bilinçlendirmek anlamında da sıkıntılarımız mevcuttu. ‘Bir Kere Yerden Çöp Alan, Bir Daha Yere Çöp Atmaz’ sloganı ile başlattığımız kampanya da amacına ulaştı. Biz bu kampanyayı başlatırken 1 yıl içinde Bolu’nun Türkiye’nin en temiz kenti olacağını söylemiştik. Bu konuda da hareket etmeye başladık. Bilindiği gibi şehrimizde zamansız çıkarılan çöpler var. Akşam bizim temizlik araçlarımız çöpleri topluyor fakat mahalleye bir iki ev taşınıyor. Konteynırlar hemen doluyor. Bu sebepten bize eleştiriler geliyor. Biz de bu zamansız çıkarılan çöplerle ilgili Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir sistem geliştirdik. İsmini de ‘Temizlik Ambulansı’ koyduk. Ambulans koymamızın sebebi ise acil olduğu anlamını belirtmektir. Biz gün içinde zamansız çıkarılan çöpleri hemen orada toplamak amacıyla iki aracımızı çöp toplama aracına dönüştürdük. Şehrin kuzeyinde ve güneyinde sabah 6’dan akşam 21’e kadar hizmet verecekler. 444 26 58 telefonuna gelen ihbarları değerlendirecekler. Bu kampanyalar devam edecek. Bu ayın sonu itibari ile temizlik filosuna yeni araçlarımız da eklenecek.

“Şehir her geçen gün daha da temiz olacak”

“Göreve ilk geldiğimiz gün ile şu an arasında çok fark var. Temizlik kampanyamız ve insanların bilinçlenmesi dolayısı ile bunu sorunları aştığımızı düşünüyorum. Şehir toparlandı. Temizlik anlamında bu şehri toparladığımızı düşünüyorum. Artık bir sorunumuz yok. Bu ambulansların amacı ise çöp çıkarma saatleri dışında çıkarılan çöpleri toplamak. Bunun dışında ekstrem olaylar oluyor. Bu sistemi bu yüzden geliştirdik. İnsanlar farklı bir şekilde çöpü konteynerin içi yerine yanına koyuyorlar. Bunun için de verdiğimiz numaradan bize ihbar ederlerse duruma hemen müdahale edilecektir” ifadelerini kullandı.


Editör: E. Candan