Bolu Gazeteciler Cemiyetinden 15 Temmuz sergisi

Bolu’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan "15 Temmuz Haber Fotoğrafları” Sergisinin açılışı yapıldı.

Bolu Gazeteciler Cemiyetinden 15 Temmuz sergisi
16.07.2019 - 14:02

Bolu’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan "15 Temmuz Haber Fotoğrafları” Sergisinin açılışı yapıldı. 

Kent Meydanında bulunan sahnede yer alan sergi açılışına, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, vatandaşlar ve gazeteciler katıldı.

Bolu’da görev yapan ulusal haber ajansları muhabirlerinin ve Bolu’daki yerel gazetecilerin çektikleri 30 fotoğraftan oluşan haber fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı Bolu Valisi Ahmet Ümit ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile açıldı.

Ulusal haber ajanslarının İstanbul ve Ankara’daki 15 Temmuz gecesi objektiflerine yansıyan ve Bolu’daki Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ne üye yerel gazetecilerin çektikleri resimlerden oluşan sergide Vali Ümit ve protokol üyeleri fotoğrafları inceledi.

Sergide BGC Başkanı Bülent Velioğlu, Vali Ümit ve protokol üyelerine resimlerle ilgili bilgiler verdi.

Serginin gezilmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, sergi için kendilerine istekte bulunan Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyelerine teşekkür etti.

Vali Ümit sergi sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu fevkalade güzel bir sergi için emeği geçen herkesi kutluyorum. Fotoğrafların her biri birbirinden anlamlı. Fotoğrafları her gördüğümüzde maalesef o karanlık geceyi hatırlayıp gerçekten yüreğimiz sızladı. Atatürk’ün dediği gibi kahramanları olduğu kadar ne yazık ki hainleri de çok olan bir milletiz.  Maalesef önümüze çıktı hain insanlar. Ama şunu ifade edebiliriz. Asrın ihanetine karşı milletimizin başlatmış olduğu bağımsızlık nöbetleri ebediyen devam edecektir. Geçen haftadan beri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarımıza başladık. Son derece büyük bir katılım, vatandaşlarımızın ilgisi ve samimiyetle, olayı analiz eden algılayan bir yapıyla beraber olmak güzel bir hadise. Böyle kahraman bir milletin evladı olmamız hasebiyle öncelikle hepimiz çok mutluyuz. Bütün milletimize müteşekkiriz. Hususi ile de tabi Bolulu vatandaşlarımıza, yiğitlerimize gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bağımsızlığına, özgürlüğüne, demokrasisine, devletine, milletine sahip çıkarken aynı zamanda fedakarlığı da yapmaya hazır bir vaziyette olan Bolulu vatandaşlarımızın neler yaptığını biliyorum. Bu kapsamda tüm Şehitlerimize yeniden Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize Allah’tan şifalar diliyorum. Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyelerine de bu başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.


Editör: E. Candan