Şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz onuruna Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından yemek verildi.

Şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi
16.07.2019 - 13:55

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz onuruna Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından yemek verildi.

Yemekte katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, 15 Temmuz’da ülkemizi parçalamak isteyen FETÖ’nün hain oyunlarını yüce Türk Milletinin bozduğunu ifade etti.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz onuruna bir akşam yemeği verdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde düzenlenen yemekte eşi Şengül Ümit ile birlikte bütün masaları dolaşarak davetlilere hoş geldin diyerek aileler ile sohbet ettiler.

Düzenlenen yemekte Kültür Camii İmam Hatibi Muharrem Yılmaz tarafından Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından 15 Temmuz konulu kısa film izlendi.

Yemek öncesinde konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, davetlerine icabet edip gelen tüm katılımcılara teşekkür etti.

ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ 15 TEMMUZ GECESİ CESARETLERİYLE, İNSANLIKLARIYLA, DİK DURUŞLARIYLA TARİH YAZDILAR

Bundan üç̧ yıl önce 15 Temmuz akşamı, bugüne kadar tarih boyunca hiç̧ bir yerde görülmemiş̧ hain bir işgal girişimi ile karşılaşıldığını ifade eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bin yıldır yüce milletimize karşı taarruz eden emperyalistler, FETÖ ve yandaşlarıyla iş birliği yaparak  15 Temmuz günü̈; Ülkemizi, milletimizi, devletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi, kısacası; milli birlik ve beraberliğimizi hedef aldılar. Bu alçak girişim neticesinde 251 şehit verdik, 2500'ün üzerinde de insanımız yaralandı, gazi oldu.

Şehitliğin ve gaziliğin anlamını çok iyi bilen aziz milletimiz işin vahametini, basiret ve ferasetiyle çok hızlı bir şekilde kavradı ve Malazgirt'ten Kosova'ya, Mohaç'tan Otlukbeli'ne, Çanakkale’den Kurtuluş̧ Savaşı'na varıncaya kadar bütün savaşlarda ecdadının gösterdiği kahramanlığa yakışır bir şekilde derhal harekete geçerek Cumhurbaşkanımızın da davetleri doğrultusunda havaalanlarında ve meydanlarda buluştu. Bin yıldır ecdadımızı cephelerde yenemeyenlerin yerli işbirlikçileriyle elli yıldır kurdukları kumpası, bir kaç̧ saat içerisinde püskürten milletimiz 21. yüzyılın en büyük tarihi zaferlerinden birisini kazandı” dedi.

Şehitlerimizin ve Gazilerimizin 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, insanlıklarıyla, dik duruşlarıyla tarih yazdıklarını ifade eden Vali Ümit, “Bolu'lu kardeşlerimiz Ozan ÖZEN, Suat ALOĞLU, Fatih KALU, Velit BEKTAŞ'ta bu kahramanlık destanını yazarken şehit düştüler. Aynı şekilde Bayram KAYSANAK, Mehmet DALDA, Emin KARABIYIK ve ismini sayamadığım vatan sevdalısı birçok kardeşimizde hain darbecilere karşı bedenlerini siper ederek Gazilik unvanlarını aldılar.

“TÜM DÜNYA BİLSİN Kİ, BU MİLLET TOPRAĞINI TERK ETMEZ”

“Biz Şehitlik ve Gaziliğin ne demek olduğunu en iyi bilen şanlı bir tarihin, yüce bir milletin, büyük bir devletin evlatlarıyız” diyerek konuşmasına devam eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Tarih boyunca cepheden cepheye koşan; hakkı, hukuku ve adaleti hakim kılmayı amaç edinen yüce bir ecdadın evlatları olarak; yakın tarihte de, Kıbrıs'ta, Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da, ülkemizin birçok yerlerinde, Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te Bestlerdereler'de kısacası şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde yıllardır şehitler veriyoruz.

Aynı şekilde ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrunda, ülkemiz sınırları dışında; İdlib'de, Afrin'de, Sincar'da, Mümbiç'de, Tel Abyad'da Telrifat'ta, Azez'de, Doğu Fırat'ta askerlerimiz teröristlerle mücadelelerini sürdürüyorlar.

Tüm dünya bilsin ki, bu millet toprağını terk etmez. Ya savaşır sancağın diker veya şehit olur mezar taşını diker. Ama asla vatanından, bayrağından ve bağımsızlığından vazgeçmez.

“15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

Bu vesile ile bütün şehitlerimizi, hususiyle 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum, gazilerimizi hürmetle selamlıyorum. Herkes bilsin ki; 15 Temmuz menfur işgal girişimini ve yüce milletimizin tarihi zaferini unutmayacağız ve unutturmayacağız. Tüm katılımcılara katılımları dolayısıyla gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Pazartesi günü saat sabah 11'de Şehitlik Ziyaretine, 12'den itibaren Yıldırım Beyazıd camiinde Mevlid-i Şerif ve Dua Programına ve akşam saat 20:00'dan itibaren Demokrasi Meydanında devam edecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinliklerine katılımlarınızı bekliyoruz.”

“BİR KEZ DAHA BU MİLLETİN BİR EVLADI OLMAKTAN GURUR DUYDUM”

Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise programı kapsamında izlenilen 15 Temmuz konulu kısa filmden etkilendiğini ve adeta 3 yıl önceki olayları bir kez daha yaşadığını dile getirdi. Milletvekili Aydın, “Ben bir kez daha bu milletin bir evladı olmaktan gurur duydum. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleriyle meydanlara inen bir milletin mensubu olmaktan çok mutluyum. Rabbim bu ülke için Şehit olan, Gazi olan emek veren herkesten Allah razı olsun” dedi.

“BU MİLLET TARİH BOYUNCA HER KOŞULDA HEP DİRAYETLİ DURDU”

“Bu medeniyeti var eden Şehitlerimizi ve Gazilerimizi selamlıyorum. Allah onlardan razı olsun” diyerek konuşmasına başlayan Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi: “İnsan hafızası her zaman her şeyi hatırlamaz ama zor zamanları, kötü günleri unutmaz. Bu millet tarih boyunca her koşulda hep dirayetli durdu. Bu millet, tarih boyunca bu topraklarda yaşamanın diyetini hep ödedi ve ödemeye de devam ediyor. 15 Temmuz da bu kötü günlerden biriydi ve Allah’ın izniyle milletimizin iradesi sayesinde devletimize, milletimize sahip çıktık. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” dedi.

Yenilen yemeğin ardından İl Müftüsü Orhan Genç tarafından yemek duası okundu.  

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz onuruna verilen yemeğe Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Sabri Saldıroğlu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Nadir Çelik, daire müdürleri, Şehit yakınlarımız, Gazilerimiz ve aileleri katıldı. 


Editör: E. Candan