Çetinkaya;Cumhurbaşkanı partisiz olmalı

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya partisinin il başkanlığında ülke gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Çetinkaya;Cumhurbaşkanı partisiz olmalı
13.07.2019 - 11:21

SP Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, parti olarak en büyük gündem maddelerinin ülkenin birlik ve beraberliği olduğuna dikkat çekerek ayrıştırıcı tutumdan halkı uzaklaştırmak istediklerini belirtti. Ayrıca ekonomi, işsizlik ve gelir adaletsizliği konularında açıklamada yaptı.

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, Türkiye’de son 5 yılda 7 seçim yapıldığını ifade ederek seçimlerin ülke ekonomisine maddi külfet yarattığını söyledi. Çetinkaya; “Bilindiği gibi Türkiye’miz son 5 yılda 5 büyük seçim, 1 Cumhurbaşkanlığı seçimi bir de referandum olmak üzere toplam 7 seçim geçirdi. Bu seçimlerin ülke ekonomisine, devlet hâzinesine getirdiği maddi külfetin yanında, seçimlerin ülkemiz halkı üzerinde de sıkıntı ve gerilime neden olmuştur. Maalesef yetkililerin kullandığı sert söylemler, ayrıştırıcı ifadeler Aziz Milletimiz arasında kutuplaşmalara ve kamplaşmaya sebep olmuştur. Bu durum milletimizin birlik ve beraberliği için büyük tehlike oluşturmaktadır. O sebepten biz Saadet Partisi olarak ülkemiz birliği için bu tür söylem ve davranıştan sürekli uzak kalmaya çalıştık. Çatışmacı ve ayrıştırıcı bir dil asla kullanmadık. Şimdi seçimlerin olmadığı bir döneme girdik. Gerçek gündeme dönülmelidir” diye konuştu.

Veysel Çetinkaya, cumhurbaşkanlığı makamının ülkeyi kutuplaştırdığının altını çizerek; “Cumhurbaşkanının partisiz olması seçildiği zaman partisi ile ilişkisinin kesilmesi gerçeğini savunduk ve bunda ısrar ediyoruz” dedi.

Çetinkaya; “Saadet Partisi olarak bizim en önemli gündemimiz Ülkemizin birlik ve beraberliğini temin etmek, kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı tutumdan halkımızı uzaklaştırmaktır Bize göre buradaki en büyük problem Cumhurbaşkanının taraflı olmasıdır. Ülkeyi birleştirecek Cumhurbaşkanlığı makamı maalesef ülkeyi kutuplaştıran, ayrıştıran, ötekileştiren ve düşmanlaştıran bir makama evrilmiştir. Cumhurbaşkanı topyekun milletimizin başkanı olması, her ferdi, her düşünceyi ve her inancı kucaklaması gerekirken, seçim kazanma arzusu ile ve tabii olarak ‘parti genel başkanı sıfatı ile ancak kendi partisinin dahil olduğu gurubu öncelemiş ve milletin kalan bölümünü dışlayan ve aşağılayan bir üsluba yönelmiştir. Bu sebepten biz Saadet Partisi olarak ta baştan beri Cumhurbaşkanının partisiz olması, seçildiği zaman partisi ile ilişkisinin kesilmesi gerçeğini savunduk ve bunda ısrar ediyoruz” şeklinde konuştu.


Editör: E. Candan