3 İlçeye Daha Ambulanslar Teslim Edildi

Sağlık Bakanlığı tarafından Bolu’ya verilen ambulanslar düzenlenen törenle Seben, Göynük ve Dörtdivan ilçelerimize teslim edildi.

3 İlçeye Daha Ambulanslar Teslim Edildi
13.07.2019 - 11:03

Sağlık Bakanlığı tarafından Bolu’ya verilen ambulanslar düzenlenen törenle Seben, Göynük ve Dörtdivan ilçelerimize teslim edildi.

Sağlık İl Müdürlüğü binası önünde düzenlenen programa Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Sağlık İl Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, İl Sağlık Müdür Yardımcıları ve sağlık çalışanları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Bolu Valisi Ahmet Ümit, 3 ilçeye verilecek bu ambulansların ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

“VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM”

Konuşmasında ambulansların geçiş üstünlüğü konusuna değinen Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Ambulans deyince aklımıza yol geçiş üstünlüğü olan araçlar geliyor. Ama ne yazık ki zaman zaman değişik yerlerde bu üstünlüğü, bu araçların kullanamadığını görüyoruz. Bizim kültürümüzde, bizim inancımızda, “Bir insanı kurtarmak cümle âlemi kurtarmak gibidir, bir insanın ölümüne sebep olmak ta cümle âlemin ölümüne sebep olmak” gibidir. Bu sebeple yolda karşılaştığımızda ambulanslarımıza yol verelim. Çünkü ambulanslarımızın içinde bulunan vatandaşlarımızın her saniyeye ihtiyacı olduğunu, saniyelerin hastanın kurtarılmasına vesile olabileceğini unutmayalım. Ambulanslarımıza geçiş üstünlüğünü kullanmaları konusunda tüm hemşerilerimizden hassasiyet rica ediyorum.

2019 yılı İçişleri Bakanlığımız tarafından “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edildi. Sürücülerimiz yaya önceliğine çok ciddi bir şekilde önem veriyor ve bu kurala uyuyorlar. Yolda yürüyen bir insana yol vermek ona saygı göstermektir. Bu zaten bizim medeniyetimizin bir kuralıdır. Yayalara öncelik konusunda gösterdikleri hassasiyetleri dolayısıyla Bolulu vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

“HEPİMİZİN SAĞLIK TEŞKİLATINA İHTİYACI VAR VE HEPİMİZ DE HATA YAPABİLİRİZ”

Türkiye’nin son yıllarda sağlık alanında adeta çağ atlayıp bölgesinde ve dünyada çok önemli bir noktaya geldiğinin altını çizen Vali Ümit, sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları da kınadığını dile getirdi. Vali Ümit, “Zaman zaman sağlık çalışanlarımıza karşı vandallıklar görüyoruz. Bunlara asla prim vermemeliyiz. Sağlık çalışanlarımız hepimizin sağlığı için koşuyor. Hepimizin sağlık teşkilatına ihtiyacı var ve hepimiz de hata yapabiliriz. Bazı hataları absorbe edebilmeliyiz, hoş görmeliyiz. Amma velakin, bir insanın bir insanı darp etmesi çok felaket bir olay. Bizim kültürümüze, inancımıza, yapımıza son derece ters bir konu ve böyle bir şeyle karşılaşmak istemiyoruz. Şimdiye kadar ilimizde çalıştığım süre içerisinde bu konuda kayda değer fazla bir olayın olmaması beni mutlu ediyor ama hiç olmamasını temenni ederdim” ifadelerini kullandı.

Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise yeni ambulanslarımızın ilimize ve ilçelerimize hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Özü millete hizmet olan çalışmalarımız bu yönde devam edecek. Bütün hizmetlerimizde Allah rızası vardır ve bu şekilde çalıştığımız için işlerimiz de bereketli oluyor. Bu hissiyatla sağlık çalışanlarımıza verdikleri emek için teşekkür ediyor, 3 ambulansımızın Seben, Göynük ve Dörtdivan ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol da yaptığı konuşmada, 3 yeni ambulansla birlikte Bolu’da 48 araçlık bir filoya ulaştıklarını kaydederek emeği geçenlere teşekkür etti.

AMBULANSLAR TESLİM EDİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Seben, Göynük ve Dörtdivan ilçelerinde sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere verilen ambulanslar, şoförlerine teslim edildi.


Editör: E. Candan