Çetinkaya gündemi değerlendirdi

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri, işsizlik ve ekonomide yaşanan sıkıntılar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çetinkaya gündemi değerlendirdi
3.07.2019 - 11:42

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri, işsizlik ve ekonomide yaşanan sıkıntılar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çetinkaya; “Seçimler geride kaldı, sonuçlar ortada. Artık önümüze bakacağız. Çok acil bir şekilde asıl gündemlerimize odaklanmak zorundayız” dedi. Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, işsizlik ile birlikte temel gıda ürünlerine gelen zamların önemli ölçüde ekonomide kriz yaşandığının belirtisi olduğuna dikkat çekerek; “Biran önce içinde bulunduğumuz bu krizden çıkmanın yolları aranmalıdır. Ekonominin başına ekonomiyi bilen birisini getirmezse ekonomi ayağa kalkmaz” diye konuştu. İl Başkanı Veysel Çetinkaya, geçtiğimiz haftalarda Bolu’da yaşanan sel felaketi konusunda yetkilerin bir an önce tedbir alması gerektiğine vurgu yaptı.

Geride kalan İstanbul seçim sonuçlarını değerlendiren İl Başkanı Veysel Çetinkaya, “İstanbul’umuz, herhangi bir şehir değildir. Hem manevi kökleriyle geçmişe uzanan, hem de dünyanın ve Türkiye’nin kalbi diyeceğimiz bir yere sahiptir. İstanbul’un birçok problemi var inşallah bu problemler çözülür Ekrem Bey adil bir yönetim sergiler ve örnek bir belediyecilik sağlar. İstanbul’da ilçe seçimleri iptal edilmedi ama Dünyada aynı zarfta 4 pusulanın olduğu birinin iptal olduğu bir seçim yok. Fakat iktidar partisinin menfaatine gelmediği için büyükşehir iptal edildi diğerleri iptal edilmedi. 20 liralık bir banknotun 5 lirası sahte geri kalanı gerçek demek bunu en iyi şekilde ifade ediyor. Seçimleri geride bıraktık, ortaya çıkan sonuçlar önümüzde. Bu sonuçlar gösteriyor ki artık karşımıza Yepyeni bir Türkiye tablosu var. İstanbul seçimlerinde fark 16 binden 800 bine çıktı” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana çağrıda bulunan Çetinkaya; “Bugüne kadar seçimleri parti olarak AK Parti kazanmamıştı. Cumhurbaşkanı seçimleri hep kendi ismiyle kazanmıştı. Bugün de İstanbul seçimini AK Parti kaybetmedi, Cumhurbaşkanı kendisi kaybetti. Bu seçimde ilk defa vatandaş Cumhurbaşkanı’na hayır dedi. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu gerçeği görmeden politikalarını düzene sokması mümkün değil. İlk yapılması gereken iş sistemin değişmesidir. Israrla söylüyoruz, bu sistem yürümüyor. Sayın Cumhurbaşkanı etrafında kendisinde yanlışlarını söylemeyenlere itibar etmemeli. Yalakalar kimseye fayda vermiyor. Çevresinde yola çıktığı kimse kalmadı. Şuan devlet 1 kişiye bağlı olarak yönetiliyor, bütün kararları bir kişi alıyor. Bir büyü vardı seçmenin üzerinde o büyü bozuldu. Artık bu gidiş dikiş tutmaz. Bu sebeple bunun idrak edilmesi lazım sn. Cumhurbaşkanı tarafından.

Bundan sonra açık bir şekilde görülüyor ki, gerilim ve kutuplaşma siyaseti bu ülkede kazandırmayacaktır. Toplum gerilimden, gayri ahlaki davranışlardan, adaletsizlikten bıkmış durumdadır. Vatandaş bu seçimlerde ‘ben sizin söylediğinize itibar etmiyorum’ dedi. Biz bu kutuplaştırma siyasetinin ortadan kalkması gerektiğine inanıyoruz. Kamplaşmanın yerini kucaklaşmaya bırakması elzem bir hal almıştır. Gerilim ve kutuplaşmadan beslenen siyaset ülkemize açık bir şekilde zarar vermektedir. Şimdi düne kadar söylenmeyen sözler ortaya atıldı, terör örgütü lideri tarafından AK Parti’yi destekleyen MHP bile tavır değiştirdi bu durum karşısında. Bugün ya da parlamenter sisteme dönülecek ya da Cumhurbaşkanlığı sistemi şeffaflaştırılacak. Siz Türkiye’yi tek adama getireceksiniz, belediyeye gelince yetkiyi meclise vereceksiniz. Bu nasıl ters mantıkdır? İstanbul seçimlerinin bu manada ortaya koyduğu en büyük ders kanaatimizce budur” şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul’u CHP’nin kazanmasının ardından belediye yetkilerinin kısıtlanacağı yönündeki iddialara da değinen Çetinkaya; “Şimdi kulağımıza bazı söylentiler geliyor, Ankara ve İstanbul’da belediye yetkileri kısıtlanacakmış. Bunları yaparsanız sizi kimse ayakta tutamaz. Eğri oturup doğru konuşalım diye bir söz var. Biz eğri oturmaya da karşıyız doğru oturup doğru konuşalım. Bu millet bu kararın hesabını Sn. Erdoğan’dan sorar. Bu memleket hepimizin. Bu memlekette kendimize muhalif olanları ötekileştirdiğimiz zaman kazanan biz olmayız” dedi.


Editör: E. Candan