Bolu Dağı Tünelinde alarm verildi

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'ndeki trafik kazası tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Bolu Dağı Tünelinde alarm verildi
20.06.2019 - 14:18

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'ndeki trafik kazası tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Bolu Valiliği ve Karayolları Genel Müdürlüğü iş birliğinde Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul-Ankara yönünde kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek amacıyla tatbikat yapıldı.

Tatbikat öncesinde Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Dağı Tüneli Kontrol Merkezi Bakım İşletmesinde bulunan kamera kontrol merkezinde Bolu Dağı Tüneli Kontrol Merkezi Bakım İşletmesi Şefi Murtaza Beşiroğlu'dan brifing aldı.  

Daha sonra Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından başlatılan tatbikat kapsamında, tünel içerisinde otomobil ve hafif ticari aracın karıştığı ve yandığı varsayılan trafik kazasına müdahale için çalışma başlatıldı.

Senaryo gereği, kontrol merkezinden araçların kaza yaptığının görülmesi üzerine ekipler tarafından yolun İstanbul-Ankara yönü ulaşıma kapatıldı. Kazanın olduğu alanda ve tünelin içerisinde Karayolları ekipleri tarafından önlem alındı.

Olay yerine gelen Karayolları Yangına İlk Müdahale ve Trafik ekipleri tarafından yanma ihtimaline karşı araçlarda soğutma çalışması yapıldı. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçlar içerisinde sıkışan iki yaralı kurtarıldı.

Yaralılar olay yerinde yapılan müdahalenin ardından sağlık ekipleri tarafından ambulanslara taşındı. Kaza yapan araçların olay yerinden çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yol ulaşıma açıldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit tatbikat ile ilgili yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, “Bolu Dağı Tüneli Ankara-İstanbul istikametinde en önemli geçiş noktalarından bir tanesi. Bu tünel normal zamanlarda günde 30 binin üzerinde, bayramlarda ve benzeri tatillerde günde 100 binin üzerinde araç geçişini sağlamaktadır” diye konuştu.

Bolu Dağı Tüneli'nin önemli bir geçiş noktası olduğunu anlatan Vali Ümit, aynı zamanda tünellerin hassasiyet taşıdığını, bu durum göz önünde bulundurularak Karayolları Genel Müdürlüğü ve Valilik iş birliğiyle bir tatbikat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Vali Ümit, “Bu tatbikatın amacı muhtemel kaza, sabotaj vb. problemlere karşı önceden tecrübe kazanmak, aksaklıkları görmek ve o aksaklıklara karşı tedbirler almaktır. Bugün arkadaşlarımızla birlikte burada özünde yaklaşık 25-30 dakika süren, genel olarak da bir saati bulan başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Tatbikata, Karayolları Yangına İlk Müdahale ve Trafik, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü, Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü, Otoyol Büro Amirliği ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler katıldı.


Editör: E. Candan