Müzebüs Boluda

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye’nin her yanındaki öğrencilerle buluşan Müzebüs,Bolu'ya geldi.

Müzebüs Boluda
13.05.2019 - 16:34

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye’nin her yanındaki öğrencilerle buluşan Müzebüs, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başladı.

Bu eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret edecek olan Müzebüs’ün yeni durağı Bolu olacak. Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs, Bolu’da öğrencilerle buluşacak. Müzebüs’ün Bolu turu, 13 Mayıs tarihinde Gerede ilçesinde Eyüp Özdemir İmam Hatip Ortaokulu ile başlayacak. Müzebüs, 14 Mayıs tarihinde yine Gerede ilçesinde Seyit Mitat Dayioğlu Ortaokulu’nu, 15 Mayıs tarihinde Mudurunu ilçesindeki Yazılar Ortaokulu’nu, 16 Mayıs tarihinde ise Yeniçağa ilçesindeki Mehmet Çelik Ortaokulu’nu ziyaret edecek. Müzebüs son olarak 17 Mayıs tarihinde Dörtdivan ilçesinde Şehit Orhan Yalçınkaya Ortaokulu’na konuk olacak.

Müze görmeyen çocuk kalmayacak Yola çıktığı günden bu yana 2.263 okulun 491.967 öğrencisine ulaşan gezici müze, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.


Editör: E. Candan