Demir Önceliğimiz alt yapı olacak

Bolu'da Özel Çağsu ve Fatma Hatun Hastaneleri ile Merkez TV'nin Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Cavit Demir, Spor Toto 1'inci lig takımlarından Boluspor'un 24 Mayıs'ta yapılacak kongresinde aday olduğunu açıkladı.

Demir Önceliğimiz alt yapı olacak
6.05.2019 - 12:44

Bolu'da Özel Çağsu ve Fatma Hatun Hastaneleri ile Merkez TV'nin Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Cavit Demir, Spor Toto 1'inci lig takımlarından Boluspor'un 24 Mayıs'ta yapılacak kongresinde aday olduğunu açıkladı.

İş adamı Demir, Karpalas Otel'de düzenlediği basın toplantısında kongrede adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Gençlere ve alt yapıya önem vereceklerinin altını çizen Demir, "Biz bu yola çıkarken Boluspor'da birlik beraberlik ve kardeşliği, unutulan kaynaşmayı sağlamak için bir araya geldik. Herkesin bildiği gibi bir yerde başarı varsa ekiple olur. Bu yüzden biz ekibimizi seçkin insanlarla birlikte takım olmak için, futbol bir takımsa ekipte bir takım olacak. Başka aday arkadaşlarımızda olabilir onlara da başarılar diliyoruz. Yeter ki Boluspor kazansın, Bolumuz kazansın. Artık kavganın gürültünün olmadığı tek amacın Boluspor olduğu bir yönetim anlayışında olacağız. Gençlere önem vereceğiz. Alt yapımıza önem vereceğiz.Birlik beraberlik içerisinde Boluspor'u layık olduğu yere hep birlikte getirmek için maddi manevi ne gerekiyorsa tüm gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

Demir, bir gazetecinin 'Boluspor'u şampiyon yapacak mısınız?" şeklindeki sorusunu, "Her başkan her ekip Boluspor'un şampiyon olması için çalışır. Ama biz önümüzdeki sezon şampiyonluk sözü vermiyoruz. Şampiyon yapmak için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki yıl şampiyonluk olmazsa ikinci yılda olacak. Çok büyük paralar harcamayacağız. Alt yapı ve gençlere önem vereceğiz" diye yanıtladı.

Kırmızı beyazlı takımın borçlarının hatırlatıldığı Demir, borcun ne kadar olduğuyla ilgilenmediklerinin altını çizerek, şöyle konuştu: "Çok farklı rakamlar konuşuluyor. Mevcut yönetiminden kulübün ne kadar borcu olduğunu isteyeceğiz. Seçimden önce bakıp inceleyeceğiz. Borcun ne kadar olduğuyla ilgilenmiyoruz. Borç az da olsa çok da olsa biz bu yola çıktık. Bu işin altından her türlü kalkarız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" 

Yönetim kurulu listesinde yeni isimlere yer verileceğini açıklayan Demir, açıklamalarına şöyle devam etti: "Boluspor'da daha önce görev almamış yeni isimler, iş adamlarını listede göreceksiniz. Geçmiş yönetimlerde görev yapmış ve şu an ki mevcut yönetiminde olan isimlerde listede olacak. Yönetim kurulunu çok fazla sayıda olmasını istemiyoruz. Çok sayıda kişi olunca görev almayan kişiler mutsuz oluyor. Biz Bolu'ya,Boluspor'a mutluluk getirmek için, stadyuma gelmeyen taraftarları getirmek, onları bir araya getirmek istiyoruz. Önceden sadece Gerede'den bin 500 iki bin kişi maçlara geliyordu. Şu an maçlara gelen seyircimiz yok. Kalpleri kırılanları birleştireceğiz. O sevgiyi vereceğiz"

Boluspor'da ekip vurgusu yapan Demir, "Boluspor'da şu anki en büyük sıkıntı tek kişilik, ben yaptım ben ettim olayı. Ben seçilirsem eğer benden asla 'Ben yaptım' sözünü duymayacaksınız. Bir yerde başarı varsa ekiple oluyor. Ekip olmazsa çuvalla para koysanız da olmuyor. Bu parayla değil ekiple olacak bir iş. Herkesinin bunu böyle bilmesi lazım" şeklinde konuştu. 

Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı, Savaş Abak, Abdullah Abat, Mehmet İnceayan, Emin Semercioğlu'nun yanı sıra geçmiş kulüp başkanlarının hepsini aradığını anlatan Demir, "Siyasetçilerin de görüşünü aldım. Milletvekillerimizin görüşlerini aldım. Bakan yardımcılarımızın görüşlerini aldım. Bolu'daki iş dünyasının ve akil insanların fikrini aldık. Hepsi destek vereceklerini söylediler. Bu konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin'i de ziyaret ettim. Onlarında onayını aldım. Kendisi de Boluspor için üzerine düşeni yapacağını söyledi. Boluspor'un emrindeyim dedi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'da destek veriyor. Gölcük, Boluspor'a geçti. Bu tür kaynakları artırmamız lazım. Burada en önemli konu alt yapı. Özümüze döneceğiz" dedi. Demir, Boluspor'a devredilen Bolu Belediyespor'a bağlı kulüplerin devam edeceğini açıklayarak şunları söyledi: "Kulüpler devam edecek. Kulüplerin devam etmemesi söz konusu değil. Ama boyumuzun ölçüsünü bileceğiz. 40 bin 50 bin yada 100 bin TL'lik maaşlarla biz gidemeyiz. Bolu'nun bütçesi belli. Yüksek bütçelerle Boluspor'u batırmanın bir anlamı yok"


Editör: E. Candan